LIVE TEXT | Război în Ucraina. Apariţia sistemelor HIMARS are un impact devastator asupra viitoarelor ofensive ruseşti. Belarusul nu poate ataca Ucraina

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.13 Forumul Popoarelor Libere din Rusia: Cele patru obiective pentru Rusia post-Putin

Vladimir Putin a ales să poarte un război devastator în speranţa de a cuceri Ucraina şi de a zdruncina prin extensie Uniunea Europeană şi NATO, dar această cale belicoasă s-ar putea întoarce împotriva propriului regim. Primele avertismente au fost lansate deja în spaţiul public.

Vladimir Putin este convins că fosta Uniune Sovietică este Marea Rusie şi prăbuşirea ei a însemnat cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului XX. Deşi această viziune imperialistă este respinsă în cele 15 foste republici sovietice care s-au eliberat în 1991 după decenii în care fuseseră ţinute laolaltă cu forţa de către Moscova, totuşi liderul de la Kremlin insistă să se răzbune pe „răzvrătiţi” şi Occidentul care, crede el, i-a încurajat în aspiraţii.

Continuarea aici

   UPDATE 08.22 După cinci luni de război în Ucraina, Rusia confirmă că vrea să răstoarne guvernul de la Kiev: „Poporul rus şi ucrainean vor trăi împreună în viitor”

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a afirmat duminică la Cairo, contrar declaraţiilor precedente, că Rusia caută să răstoarne guvernul ucrainean, relatează DPA.

“Cu siguranţă, vom ajuta poporul ucrainean să se elibereze de regimul care este absolut antipopular şi antiistoric’, a declarat Lavrov. Poporul rus şi ucrainean vor trăi împreună în viitor, a susţinut el.

Federaţiei Ruse “îi pare rău pentru poporul ucrainean” care merită “ceva mai bun”, a spus ministrul rus, citat de agenţia de presă TASS.

UPDATE 07.50 The Sun: Forţele speciale britanice şi echipamentele „stil Bond” au ajutat la operaţiunea de eliberare a Insulei Şerpilor

În pregătirile făcute pentru întoarcerea pe Insula Şerpilor, militarii ucraineni au fost asistaţi de forţele speciale britanice,

 » Read More