LIVE TEXT | Război în Ucraina. Armata rusă ar fi ucis 132 de civili la Makariv. Rusia a desemnat un nou general la comanda operaţiunilor din Ucraina

Distribuiți acest articol!

Uniunea Europeană a fost de acord să îngheţe activele din UE ale şefului principalului creditor rus Sberbank, ale celor două fiice ale lui Vladimir Putin şi ale mai multor oligarhi, potrivit unui document publicat vineri în jurnalul oficial al UE, relatează Reuters.

UPDATE 07.49 Un oficial occidental a confirmat la BBC că Rusia şi-a reorganizat comanda operaţiunilor sale în Ucraina, desemnând un nou general cu o vastă experienţă în operaţiunile de luptă în Siria.

Vorbind cu Gordon Corera de la BBC sub condiţia anonimatului, o sursă a spus că generalul Alexander Dvornikov, comandantul districtului militar de sud al Rusiei, conduce acum invazia.

„Acest comandant are multă experienţă în operaţiunile ruseşti în Siria. Aşa că ne-am aştepta ca şi comanda şi controlul general să se îmbunătăţească”, a afirmat sursa. 

Noua numire a fost făcută în încercarea de a îmbunătăţi coordonarea între diferitele unităţi, deoarece grupurile ruseşti fuseseră anterior organizate şi comandate separat, conform sursei. 

Ucrainenii sunt şocaţi de modul în care s-au comportat soldaţii ruşi la Cernobîl. Aceştia s-ar fi contaminat singuri după ce au mers în Pădurea Roşie şi au adus în interior material radioactiv pe pantofi. Nivelul radiaţiilor de la interiorul camerei folosite de ruşi sunt doar puţin ridicate peste nivelul normal, afirmă oficialii de la centrală.

UPDATE 05.31 Armata rusă a ucis 132 de civili la Makariv, în regiunea Kiev, a declarat vineri primarul oraşului, în timp ce oficialii ucraineni continuă să evalueze amploarea distrugerii în jurul capitalei şi în nordul ţării, conform CNN.

Oficialii locali au adunat cadavrele şi au spus că au fost împuşcaţi de forţele ruse, a declarat primarul Vadim Tokar pentru televiziunea Parlamentului ucrainean.

Aproape toată infrastructura lui Makariv a fost distrusă, a spus el,

 » Read More