LIVE TEXT | Război în Ucraina. Asaltul asupra oraşului Severdoneţk continuă. Noi bombardamente la Kiev

Distribuiți acest articol!

GALERIE FOTO

UPDATE 11.31 Putin susţine că forţele antiaeriene ruse strivesc „ca pe nuci” armele livrate de statele occidentale în Ucraina

Forţele antiaeriane ruse au doborât zeci de arme livrate Ucrainei de alte state şi „le sparg ca pe nuci”, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit unui scurt fragment dintr-un interviu al său pentru postul de televiziune „Rossia-1”, fragment difuzat sâmbătă, informează Reuters.

Putin nu a spus exact tipul de arme distruse, dar a susţinut de mai multe ori că ar fi fost distruse aeronave, cât şi rachete lansate de Ucraina.

UPDATE 10.50 Controlul oraşului Severodoneţk este împărţit în jumătate între forţele ucrainene şi cele ruseşti

Controlul oraşului Severodoneţk este împărţit în jumătate între forţele ucrainene şi cele ruseşti, a declarat duminică, Serghei Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk.

Reuters relatează că Gaidai a spus la televiziunea ucraineană:

“A fost o situaţie dificilă, ruşii controlau 70% din oraş, dar în ultimele două zile au fost respinşi”, a spus el.

“Oraşul este acum, mai mult sau mai puţin, împărţit în jumătate”, a precizat Gaidai.

Reuters nu a putut verifica imediat afirmaţiile lui Gaidai.

UPDATE 10.23 Kievul anunţă că va lansa o contraofensivă masivă după ce va primi suficiente arme de la parteneri. Deocamdată rezistă la Severodoneţk

Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, a declarat că armata ucraineană va lansa o contraofensivă intensivă imediat ce Ucraina va primi o cantitate suficientă de arme de la partenerii occidentali.

Potrivit consilierului, „acest lucru se va întâmpla în curând”. „Când vom obţine suficiente arme? În viitorul apropiat. Şi veţi vedea asta de îndată ce începe o contraofensivă mai intensă din partea noastră.

 » Read More