LIVE TEXT | Război în Ucraina. Atacuri cu rachete ruseşti la Nikolaev şi Odesa. Gazprom anunţă o reducere drastică a livrărilor de gaze

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.16 Atacuri de proporţii cu rachete ruseşti la Nikolaev şi Odesa

Forţele ruse au lovit marţi dimineaţă infrastructura portuară din regiunea Nikolaev (Mikolaiv), în sudul Ucrainei, a anunţat primarul oraşului Nikolaev, Oleksandr Senkevici, citat de Reuters.

“O lovitură de proporţii cu rachete a fost lansată asupra sudului Ucrainei din direcţia Mării Negre şi cu ajutorul aviaţiei”, a declarat el la televiziunea de stat, fără să ofere detalii cu privire la consecinţele atacului.

Regiunea Odesa a fost din nou vizată de un atac al inamicului rus, care a utilizat avioane strategice cu rază lungă de acţiune, a anunţat în acelaşi timp şeful administraţiei militare regionale ucrainene Serhii Bratciuk, citat de agenţia de presă Ukrinform.

The head of the #Mykolaiv regional state administration, @vitalij_kim, said that nine rockets were fired at the city. pic.twitter.com/3P6HcYTWNI

— NEXTA (@nexta_tv) July 26, 2022

UPDATE 08.07 Putin s-ar simţi „umilit” dacă ar trebui să se întâlnească cu Zelenski, susţine un fost diplomat rus: „Vrea să zdrobească Ucraina”

Vladimir Putin ar fi „umilit” dacă ar trebui să se întâlnească cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Afirmaţia îi aparţine unui fost diplomat rus, care a devenit transfugul cu cel mai mare rang după ce a demisionat din funcţia sa de diplomat de rang înalt la misiunea Rusiei din Geneva, în Elveţia.

Boris Bondarev a declarat pentru Euronews că Rusia „a depăşit graniţele raţiunii şi s-a scufundat într-un abis”, iar asta l-a determinat să demisioneze. Acesta a spus că Vladimir Putin a comis „o gafă strategică” prin lansarea invaziei, iar negocierile sunt departe de a începe: „Este adevărat că fiecare război se termină cu negocieri, dar eu astăzi nu văd că negocierile sunt ceea ce doresc cele două părţi.

 » Read More