LIVE TEXT | Război în Ucraina. Blocuri bombardate în Kiev. Drumurile spre capitală, transformate de ucraineni în „autostrăzi către iad” pentru armata rusă

Distribuiți acest articol!

GALERIE FOTO

UPDATE 09.39 Trei ambarcaţiuni comerciale au fost ţinta atacurilor armatei ruse în Marea Neagră. Una dintre acestea a fost scufundată.

Şeful Autorităţii maritime din Panama, Noriel Arauz, anunţă că trei ambarcaţiuni comerciale, sub pavilion Panama, au fost ţinta ruşilor în Marea Neagră, relatează Agerpres.

UPDATE 09.00 Un videoclip fals cu preşedintele Volodimir Zelenski, în care acesta pare că cere trupelor ucrainene să depună armele, a fost distribuit intenns pe reţelele sociale, potrivit BBC.

O captură din videoclip a apărut pe site-ul canalului de televiziune ucrainean Ukraina 24, iar textul mesajului a fost, de asemenea, difuzat la televizor.

Zelenski a precizat că videoclipul este fals, într-o postare pe Instagram, spunând că ”poate sugera doar militarilor ruşi să depună armele şi să plece acasă”.

A deepfake of Ukrainian President Volodymyr Zelensky calling on his soldiers to lay down their weapons was reportedly uploaded to a hacked Ukrainian news website today, per @Shayan86 pic.twitter.com/tXLrYECGY4

— Mikael Thalen (@MikaelThalen) March 16, 2022

UPDATE 08.55 Joe Biden, preşedintele Statelor Unite ale Americii l-a numit „criminal de război” pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Reacţia Moscovei nu s-a lăsat mult aşteptată.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că declaraţia preşedintelui american Joe Biden, care l-a numit pe Vladimir Putin este „criminal de război”, este „inacceptabilă”, relatează Digi24, citând agenţia de stat rusă TASS.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a spus că declaraţia lui Biden este o „retorică inacceptabilă şi de neiertat”, potrivit TASS.

UPDATE 07.50 Armata ucraineană a postat un film de câteva minute cu imagini surprinse în timp ce distrug un centru de comandă al armatei ruse,

 » Read More