LIVE TEXT | Război în Ucraina. Bombardamente în Kiev. Soldaţii ruşi ţin ostatice 400 de persoane într-un spital

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.35 Jurnalista Oleksandra „Sasha” Kuvshynova a fost ucisă, luni, în Ucraina în acelaşi incident în care a murit şi cameramanul Pierre Zakrzewski, a anunţat Fox News. Kuvshynova avea 24 de ani iar Zakrzewski 55 de ani, potrivit Variety.

Kuvshynova lucra ca jurnalist consultant independent pentru Fox New în Ucraina. Ea ajuta cu informaţii şi surse. Zakrzewski a fost cameraman pentru Fox News.

Zakrzewski, Kuvshynova şi corespondentul Fox News Benjamin Hall relatau din Horenka, în afara Kievului, atunci când vehiculul lor a fost bombardat. Hall a rămas internat în Ucraina. 

UPDATE 09.33 Din cauza bombardamentelor ruseşti din timpul nopţii, un bloc din Kiev s-a prăbuşit parţial.

Potrivit unor informaţii preliminare, două persoane au fost rănite şi 35 de oameni au fost evacuaţi din clădire. Salvatorii încă sunt la faţa locului.

❗️ As a result of overnight shelling, there was a collapse in an apartment building in #Kyiv.

According to preliminary information, two people were injured and 35 people were evacuated. Rescuers are still working at the site. pic.twitter.com/5LD9OztepA

— NEXTA (@nexta_tv) March 16, 2022

UPDATE 09.01 Premierul polonez Mateusz Morawiecki a insistat marţi asupra necesităţii de a acorda rapid Ucrainei statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, după întâlnirea avută la Kiev cu preşedintele ţării, Volodimir Zelenski.

“UE trebuie să-i acorde acest statut cât mai curând posibil”, a spus Morawiecki, potrivit agenţiei de presă poloneze PAP, la finalul întâlnirii cu preşedintele Zelenski.

Într-un prim mesaj difuzat pe reţelele de socializare imediat după sosirea sa la Kiev, premierul Morawiecki a afirmat că “acest război este rezultatul acţiunilor unui tiran crud care atacă civili, bombardează oraşe şi spitale din Ucraina”,

 » Read More