LIVE TEXT | Război în Ucraina. Cea mai faimoasă barjă din Ucraina a fost furată. Rusia suspendă deocamdată campania spre Slaviansk

Distribuiți acest articol!

UPDATE 06.02 Forţele armate ale Ucrainei vor putea, probabil, să lanseze o contraofensivă în direcţia Izyum 

Federaţia Rusă continuă să transfere trupe din partea de nord a regiunii Doneţk pentru a sprijini poziţiile defensive din sudul Ucrainei, ceea ce va slăbi forţele ocupanţilor în direcţia Slaviansk.

Forţele armate ale Ucrainei vor putea, cel mai probabil, să lanseze o contraofensivă în direcţia Izyum. Federaţia Rusă continuă să transfere trupe din partea de nord a regiunii Doneţk pentru a sprijini poziţiile defensive din sudul Ucrainei, ceea ce va slăbi forţele ocupanţilor în direcţia Slaviansk, consideră Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW).

Federaţia Rusă probabil că suspendă deocamdată campania spre Slaviansk, potrivit analiştilor Institutului. ISW a citat cuvintele reprezentantului GUR, Vadym Skibytskyi, care a raportat că în urmă cu două săptămâni, armata rusă a retras grupurile tactice ale Forţelor Aeropurtate din regiunea Doneţk.

„De asemenea, Ministerul Apărării britanic a remarcat că forţele ruse au identificat probabil regiunea Zaporijia ca un front vulnerabil care trebuie consolidat, iar Statul Major al Ucrainei a raportat că forţele ruse se regrupează în regiunea Zaporijia. Imaginile din reţelele de socializare arată cum în ultima perioadă, trupele ruse transferă echipamente şi personal atât în ​​Zaporijia, cât şi în regiunea Herson”, a adăugat Institutul.

Potrivit experţilor, retragerea parţială a trupelor ruse din partea de nord a regiunii Doneţk va lipsi forţele inamice de puterea militară necesară în regiunea Slaviansk.

„ Retragerea va crea probabil o oportunitate pentru forţele ucrainene de a lansa o contraofensivă în direcţia Izyum, la fel cum capturarea de către Rusia a Oblastului Lugansk a permis Ucrainei să creeze condiţii pentru o contraofensivă în regiunea Herson. Redistribuirea trupelor ruse în regiunea Zaporijia presupune, de asemenea, că forţele ucrainene  aflate în contraofensivă nu se limitează la regiunea Herson şi,

 » Read More