LIVE TEXT | Război în Ucraina. Cei 350.000 de civili rămaşi în Doneţk, îndemnaţi să plece. De ce Lukaşenko nu dă ordin de implicare a Belarusului

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.46 Şeful administraţiei militare din Doneţk îi îndeamnă pe cei 350.000 de civili să plece: „Destinul întregii ţări va fi decis de regiunea Doneţk”

Şeful administraţiei militare regionale din Doneţk i-a îndemnat pe cei 350.000 de civili să evacueze regiunea în contextul unei iminente ofensive ruse, relatează The Guardian.

Apelul vine la o zi după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat victorie prin ocuparea provinciei vecine Lugansk, din estul ţării.

În prezent, există supoziţia că Rusia intenţionează să intensifice ofensiva din Doneţk. Astfel, autorităţile i-au îndemnat pe cei peste un sfert de milion de locuitori să evacueze regiunea.

UPDATE 08.34 Fitch: Sistarea gazelor ruseşti ar trimite o undă de şoc macroeconomic în toată Europa Centrală şi de Est. Cât de vulnerabilă este România

UE ar putea avea nevoie de mai mult de 3 ani pentru a compensa o pierdere totală a aprovizionării cu gaz rusesc, potrivit Fitch Ratings, care avertizează că o întrerupere bruscă a livrărilor din Rusia ar trimite o undă de şoc macroeconomic în toată Europa Centrală şi de Est.

Europa Centrală şi de Est (ECE) s-ar confrunta cu un şoc macroeconomic de amploare în cazul opririi livrărilor de gaz rusesc, arată Fitch într-un raport privind impactul potenţial al raţionalizării gazelor naturale asupra ratingurilor suverane din regiune.

UPDATE 07.19 Zelenski: Nu trebuie să căutaţi o logică în acţiunile teroriştilor. Armata rusă nu ia pauze

Volodimir Zelenski a afirmat, într-un discurs adresat ucrainenilor, că armata rusă nu ia pauze, astfel că şi atunci când nu sună sirenele acest lucru este perceput ca „o parte a terorii”.

„Nu trebuie să căutaţi o logică în acţiunile teroriştilor. Armata rusă nu ia pauze. Are o misiune – să ia vieţile oamenilor,

 » Read More