LIVE TEXT | Război în Ucraina. Convoiul militar rusesc de 64 km c​are se îndrepta către Kiev e „redesfăşurat şi dispersat”. Bombardamente în Dnipro şi Luţk

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.29 Statele Unite au declarat joi că Ucraina nu are nevoie cu adevărat de avioane de luptă pentru a contracara atacurile ruse, dar au luat în considerare să-i furnizeze mai multe sisteme de apărare sol-aer, notează AFP.

„Avioanele nu sunt ceea ce au nevoie în principal partenerii noştri ucraineni în acest moment. Când analizăm distrugerea semănată de Kremlin asupra regiunilor Ucrainei, aceasta este cauzată în principal de rachete, proiectile, tiruri de artilerie. Avioanele nu sunt cel mai bine plasate pentru a elimina aceste arme”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, adăugând că armata ucraineană mai are „mai multe escadrile de avioane” în stare de zbor.

UPDATE 08.37 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit, joi noaptea, despre acuzaţiile privind aşa-zise pregătiri pentru atacuri biologice sau chimice. De asemenea, liderul ucrainean a anunţat că au fost evacuate circa 100.000 de persoane prin coridoarele umanitare.

“Ce sunt acuzaţiile acestea privind pregătirea unor atacuri chimice? Aţi decis să treceţi la de-chimizarea Ucrainei?”, a întrebat el retoric. Referitor la integrarea Ucrainei în UE, Zelenski a spus: “Azi, când văd sprijinul oamenilor din fiecare ţară în pieţele din capitalele europene, ştiu că poporul ucrainean este deja în Uniunea Europeană. Şi politicienii… sunt sigur că se vor obişnui cu asta”.

UPDATE 07.54 Televiziunea ucraineană şi instituţiile de presă au raportat explozii în două oraşe care nu s-au mai confruntat cu bombardamente până acum. Este vorba de Luţk, oraş din nord-vestul Ucrainei, precum şi în Nipro, un oraş din centrul ţării, situat pe râul Nipru şi un punct important al rezistenţei ucrainene, relatează BBC.

— NEXTA (@nexta_tv) March 11, 2022

UPDATE 07.07 Imaginile din satelit arată că anumite părţi ale convoiuliui au fost repoziţionate în păduri şi în zonele de lizieră de lângă Lubianka,

 » Read More