LIVE TEXT | Război în Ucraina. De ce conflictul ar putea dura 10 ani. Soldaţii ucraineni au distrus un depozit de muniţii al ocupanţilor ruşi din Donbas

Distribuiți acest articol!

UPDATE 08.46 Premierul britanic sugerează găsirea unor “rute alternative” pentru scoaterea cerealelor din Ucraina

Comunitatea internaţională va trebui să găsească “rute alternative” pentru a transporta proviziile de cereale din Ucraina, a declarat luni premierul britanic Boris Johnson, citat de CNN. Premierul britanic a sugerat folosirea liniilor de cale ferată sau a fluviului Dunărea, dacă nu se poate conta pe strâmtoarea Bosfor din Turcia.

El a vorbit în Parlament după întâlnirile cu ceilalţi lideri ai G7 de săptămâna trecută şi a sugerat folosirea liniilor de cale ferată sau a fluviului Dunărea, dacă nu se poate conta pe strâmtoarea Bosfor din Turcia. 

“Analizăm toate opţiunile posibile”, a declarat Johnson, inclusiv căile ferate “pentru a încerca să scoatem cerealele în cantităţi mai mici”. 

UDPATE 08.14 Zelenski: Situaţia de pe front nu a suferit mari schimbări, inamicul continuă să terorizeze zonele de frontieră din Sumî, Harkov şi regiunea Donbas

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat luni seara, în mesajul adresat naţiunii, că situaţia de pe linia frontului nu a suferit schimbări semnificative pe parcursul zilei, iar inamicul continuă să terorizeze zonele de frontieră din regiunea Sumy, oraşul Harkov şi regiunea Donbas.

Liderul ucrainean s-a referit la redresarea Ucrainei, arătând că nu se referă doar la refacerea zidurilor pe care le aveam, ci şi la ceea ce trebuie făcut în acest moment, şi i-a îndemnat pe partenerii Ucrainei să acţioneze acum.

„Situaţia de pe linia frontului nu a suferit schimbări semnificative pe parcursul zilei. Inamicul continuă să terorizeze zonele de frontieră din regiunea Sumy, oraşul Harkov şi regiunea, Donbas. Forţele armate ale Ucrainei răspund, pun presiune şi distrug potenţialul ofensiv al ocupanţilor zi de zi. Trebuie să îi înfrângem. Aceasta este o sarcină dificilă, necesită timp şi eforturi supraomeneşti.

 » Read More