LIVE TEXT | Război în Ucraina. Doi generali ucraineni au fost acuzaţi de trădare. Armata ucraineană avansează pe mai multe fronturi

Distribuiți acest articol!

GALERIE FOTO

UPDATE 09.21 Invadarea Ucrainei este un „dezastru strategic” pentru Rusia, spune Casa Albă. Administraţia Biden promite, de asemenea, că va continua să ajute Ucraina să se apere şi că va impune sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei.

UPDATE 08.03 Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat, joi seară, că Vladimir Putin este un “om într-o cuşcă pe care şi-a construit-o singur”, el subliniind că Rusia este acum o “ţară mai mică”, după invazia din Ucraina.

UPDATE 07.53 Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, nu are niciun plan de a discuta cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, până când nu va exista o încetare a războiului din Ucraina, anunţă Kate Bedingfield, un purtător de cuvânt al Casei Albe, relatează CNN.

UPDATE 07.35 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă, joi seară, că armata ucraineană rezistă încă, după 36 de zile de război, deşi forţele ruseşti credeau că vor obţine o victorie rapidă. „Stăm în picioare. Şi vom continua să luptăm”, afirmă preşedintele.

„Am îndurat de multe ori mai mult decât credea inamicul”, a afirmat preşedintele ucrainean, referindu-se la planul eşuat al armatei ruse de a cuceri Ucraina în doar câteva zile.  

UPDATE 06.52 Un incendiu a izbucnit la un depozit de petrol din Belgorod (Rusia), două persoane fiind rănite, conform Nexta.

Citându-l pe guvernatorul provinciei, Nexta anunţă că serviciile de urgenţă sunt la locul incidentului, iar locuitorii din zonă sunt evacuaţi.

Guvernatorul regional al oraşului rus Belgorod a acuzat elicopterele militare ucrainene că au atacat depozitul de petrol, informează BBC.

Viaceslav Gladkov a declarat, vineri dimineaţă, pe canalul său Telegram, că incendiul a fost cauzat de lovituri aeriene a două elicoptere ucrainene.

 » Read More