LIVE TEXT | Război în Ucraina. Doi piloţi de top ai lui Putin, ucişi într-o lovitură cu rachete HIMARS. Germania a trimis lansatoare de rachete în Ucraina

Distribuiți acest articol!

UPADTE 09.40 Rusia susţine că a capturat cea mai mare centrală electrică pe cărbune din Ucraina

Moscova a declarat că trupele sale au preluat marţi controlul asupra celei mai mari centrale electrice de cărbune din Ucraina, situată în apropiere de oraşul Svitlodarsk, în regiunea estică Doneţk, epicentrul confruntărilor între forţele Kievului şi trupele ruse şi ale separatiştilor proruşi, potrivit DPA.

Media separatiştilor proruşi din Doneţk au difuzat imagini cu presupuşi mercenari ai grupului Wagner în faţa clădirii administrative a centralei electrice, dar afirmaţia ruşilor nu a putut fi verificată în mod independent, în timp ce alte informaţii sugerează că luptele din jurul centralei mai continuau, conform agenţiei de presă citate.

Statul Major ucrainean nu a menţionat această centrală electrică în buletinul său asupra situaţiei de pe front dat publicităţii marţi seara, deşi consemna lupte în jurul localităţii Semigoria din apropiere.

UPDATE 08.33 Bellingcat: Invazia Ucrainei din 24 februarie a fost pregătită de ofiţerii FSB şi angajaţii GRU

Anchetatorii Bellingcat spun că pregătirile pentru o invazie pe scară largă a Ucrainei pe 24 februarie au fost făcute de 120 de ofiţeri ai Direcţiei 5 din Serviciul Federal de Securitate şi 40 de angajaţi ai Direcţiei Principale de Informaţii a Statului Major al Federaţiei Ruse.

De la ei dictatorul rus Vladimir Putin a primit strategia de a prelua puterea în Ucraina şi planurile pentru un blitzkrieg militar, a declarat jurnalistul Hristo Grozev pentru Liga.net.

Continuarea aici

UPDATE 07.55 Boris Johnson, laude pentru Zelenski: Churchill ar fi izbucnit în urale când Zelenski a cerut muniţie, nu să plece din Kiev când a început războiul

Premiul „Sir Winston Churchill“ i-a fost conferit marţi, 26 iulie, preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru performanţele sale de lider.

 » Read More