LIVE TEXT Război în Ucraina. Echipele de negociatori, o nouă întâlnire la Istanbul. Turcia susţine că cererile Rusiei sunt „nerealiste”

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.44 Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, susţine că preşedintele rus, Vladimir Putin, foloseşte „tactici odioase” de a răpi civili ucraineni, potrivit unei postări a oficialului britanic pe contul oficial de Twitter, transmite BBC.

„Putin continuă să folosească tactici odioase împotriva poporului ucrainean, inclusiv răpirea unor civili nevinovaţi. Nu îşi atinge obiectivele şi recurge la măsuri disperate. Putin trebuie să eşueze în Ucraina”, a scris Truss pe contul de Twitter.

UPDATE 08.54 Cel mai ambiţios obiectiv al Ucrainei la discuţiile din Turcia este un acord de încetare a focului, a spus ministrul de Externe al Ucrainei. În legătură cu presupusa otrăvire a miliardarului Roman Abramovici, acesta le-a recomandat negociatorilor să nu mănânce şi să nu bea nimic.

Delegaţiile rusă şi ucraineană au sosit la Istanbul, pentru primele discuţii faţă în faţă după mai bine de două săptămâni.

UPDATE 08.10 „Nu retractez nimic şi nu îmi cer scuze”, a spus preşedintele Joe Biden luni la Casa Albă, referindu-se la afirmaţia despre liderul rus Vladimir Putin, de sâmbătă, de la Varşovia, el subliniind că nu şi-a exprimat o schimbare de regim, ci “o opinie bazată pe emoţiile sale din acea zi”.

„Exprimam indignarea morală pe care am simţit-o faţă de modul în care se comportă Putin şi acţiunile acestui om. Tocmai veneam de la acele familii”, a spus el, referindu-se la refugiaţii ucraineni din Varşovia.

„Nu exprimam atunci sau nu exprimăm acum o schimbare a regimului”, a spus Biden.

UPDATE 07.24 Un purtător de cuvânt al preşedintelui turc, Ibrahim Kalin, a calificat cererile Rusiei de a recunoaşte anexarea Crimeei şi independenţa Republicii Populare Democrate şi Populare Belarus drept „foarte maximaliste” şi „nerealiste”, într-un interviu pentru CNN.

 » Read More