LIVE TEXT | Război în Ucraina. Explozii în mai multe zone ale capitalei Kiev. Armata anunţă că a respins un atac pe o stradă din oraş

Distribuiți acest articol!

GALERIE FOTO

UPDATE 10:30 The Guardian scrie că forţele armate britanice au negat relatările agenţiei ruse Interfax citând un comunicat al Ministerului rus de Externe potrivit cărora Rusia ar fi preluat controlul asupra oraşului sud-estic Melitopol. Armata britanică spune că nu recunoaşte veridicitatea acestor relatări şi că planul de invazie al Rusiei nu este „nici pe aproape” conform calendarului propus.

UPDATE 10.27 Îngrijorările cu privire la siguranţa celor 15 reactoare nucleare ale Ucrainei şi la posibilitatea unui dezastru ecologic cresc pe măsură ce şi numărul rachetelor şi bombelor trase de ruşi sporesc.

Experţii au spus că acele reactoare, de la cele patru centrale nuclearoelectrice din toată ţara, aveau straturi de protectie, dar într-un război la scară largă de genul celui pe care l-a declanşat Vladimir Putin, există un risc crescut ca in cazul unei lovituri din greşeală să cedeze toate aceste straturi de siguranţă.

UPDATE 10:10 Forţele armate ucrainene au recucerit hidrocentrala care aprovizionează Kievul. „Noaptea trecută a avut loc un atac asupra hidrocentralei ce aprovizionează capitala“ a anunţat ministrul Energiei German Galuşcenko. 

„Forţele armate ucrainene au recucerit centrala hidroelectrică a Kievul de la ocupanţii ruşi în timpul unor lungi bătălii în această noapte. Staţia este complet sub control”, a spus ministrul.

UPDATE 10:05  O rachetă de croazieră rusească a lovit un bloc de locuinţe de 15 etaje din centrul Kievului. Operaţiunilile de salvare sunt în curs. Primarul Kievului  a transmis că 25 de persoane, între care 2 copii, au fost rănite în cursul luptelor grele care s-au purtat peste noapte în oraş. 

UPDATE 09.56 Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a scris, sâmbătă, că oraşul Kiev a supravieţuit încă unui nopţi de atacuri din partea trupelor ruseşti.

 » Read More