LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forţele ruse, la porţile Kievului. Capitala, lovită de rachete. Zelenski: Cele mai puternice forţe ale lumii privesc de departe

Distribuiți acest articol!

UPDATE 8.46 Povestea celor 13 grăniceri ucraineni ucişi de ruşi pe Insula Şerpilor este unul dintre actele de eroism cele mai distribuite şi comentate pe internet în aceste ore. O inregistrare audio a conversaţiei avute de nava rusească şi militarii ucraineni a devenit virală pe reţelele de socializare.

UPDATE 8.14 BBC transmite că cele două blocuri de locuinţe care au luat foc în timpul nopţii au fost de fapt lovite de rachete. Anterior, cauza incendiului şi a distrugerilor suferite de clădiri nu era clară.

Oh my. Ukraine State Emergency Services video shows serious damage to this residential home in southeast Kyiv. Its report and Interior Ministry just now said building was hit around 4:20am. They warn it could collapse. pic.twitter.com/pnmajbgbbh

— Christopher Miller (@ChristopherJM) February 25, 2022

UPDATE 7.48 Liderul ucrainean Volodimir Zelenski le-a vorbit din nou, vineri dimineaţă, cetăţenilor săi printr-un mesaj video. Atât în ​​ucraineană, cât şi în rusă, preşedintele ucrainean a făcut apel la Rusia pentru o încetare a focului, informează BBC.

Liderul ucrainean a confirmat mai multe lovituri cu rachete raportate astăzi înainte de zori.

Zelenski a spus că bombardamentele au început vineri la ora 4:00.

El a adăugat că atacurile Rusiei au vizat atât ţinte militare, cât şi civile. Rusia a declarat anterior că nu ţinteşte lovituri asupra civililor.

Zelenski a făcut încă o cerere aliaţilor occidentali să ajute Ucraina şi să oprească atacul brutal al Rusiei.

“În această dimineaţă ne apărăm singuri statul nostru. Ca şi ieri, cele mai puternice forţe ale lumii privesc de departe”, a spus preşedintele uicrainean în discursul său adresat naţiunii în această dimineaţă.

“A fost Rusia convinsă de sancţiunile de ieri?

 » Read More