LIVE TEXT | Război în Ucraina. Hersonul ar putea fi asediat în două zile de forţele ucrainene. Trupele ruse pot avansa spre Slaviansk şi Kramatorsk din trei direcţii

Distribuiți acest articol!

UPDATE 08.51 Canada va trimite 39 de vehicule blindate fabricate de General Dynamics în Ucraina în această vară

Canada va trimite 39 de vehicule blindate fabricate de General Dynamics în Ucraina în această vară, în încercarea de a ajuta ţara afectată de război în lupta sa împotriva forţelor ruseşti, scrie The Guardian.

Ministrul canadian al Apărării Anita Anand a declarat, joi, că înţelegerea privind vehiculele blindate este separată de un contract de mai multe miliarde de dolari, pentru 260 de vehicule pentru forţele armate canadiene care a fost negociat în 2019 cu General Dynamics Land Systems.

“Cele 39 de vehicule vor începe să fie livrate în această vară şi restul vor continua să sosească în următoarele luni”, a spus ea.

Vehiculele pot fi folosite ca ambulanţe, vehicule pentru mentenanţă şi recuperare, pe lângă transportul trupelor.

UPDATE 07.49 Cel puţin trei oameni au fost ucişi şi alţi cinci răniţi într-un atac cu rachete al ruşilor asupra oraşului Harkov, potrivit unui oficial ucrainean

Cel puţin trei oameni au murit şi alţi cinci au fost răniţi în urma bombardamentelor într-un district din Harkov, în nord-estul Ucrainei, potrivit lui Serghei Bolvinov, şeful departamentului de investigaţii al Poliţiei Naţionale din regiunea Harkov, relatează CNN.

Bolvinov a spus că trupele ruseşti au lansat un atac asupra unui cartier rezidenţial din districtul Nemyshliansky al oraşului, “bombardând în mod repetat oraşul Harkov” cu sisteme lansatoare de rachete multiple Uragan şi proiectile explozive.

Oleg Sinegubov, şeful administraţiei militare din regiunea Harkov, a afirmat pe Telegram că salvatorii sunt la locul indicat şi investigatorii fac verificări pe teren.

Sinegubov a făcut apel la locuitori să fie “cât de grijulii este posibil şi să nu rămână pe străzile oraşului dacă nu au o nevoie urgentă”.

 » Read More