LIVE TEXT Război în Ucraina. Institutul de Cercetare a Armelor: „Riscul unui război nuclear este la apogeu”. Ruşii au aruncat în aer un pod, împiedicând evacuarea civililor din Severdoneţk

Distribuiți acest articol!

UPDATE 08.33 Cât a câştigat Rusia din exporturile de combustibili fosili, după 100 de zile de război. Topul celor mai mari importatori din Europa

Un studiu dat publicităţii luni de Centrul de Cercetare pentru Energie şi Aer Curat din Finlanda, statele UE au importat din Rusia 61% din cantităţile totale de combustibili fosili exportate de la începutul războiului cu Ucraina.

Rusia a obţinut venituri de 93 de miliarde de euro din exporturile de combustibili fosili în primele 100 de zile ale războiului său cu Ucraina, majoritatea către UE, potrivit unui raport al unui centru de cercetare independent publicat luni.

Continuarea aici

UPDATE 05.22 Rusia loveşte Harkovul cu muniţie interzisă – Amnesty International

Amnesty International a găsit fragmente de muniţie cu dispersie 9n210 / 9n235 la Harkov. Cercetătorii au găsit, de asemenea, mai multe aşchii pe sol, corespunzătoare urmelor lăsate de muniţiile cu dispersie 9n210 / 9n235.

Medicii de la două spitale din Harkiv au arătat cercetătorilor Amnesty International schije pe care le-au scos de la victimele bombardamentului cu muniţii cu dispersie.

Muniţiile cu dispersie sunt de fapt un container care conţine zeci de submuniţii. Ele sunt împrăştiate la o înălţime dată deasupra solului. Un procent mare de submuniţii nu explodează la impact şi, astfel, se transformă efectiv în mine terestre. Utilizarea (precum şi producţia, acumularea, vânzarea sau transferul) de muniţii cu dispersie este interzisă de dreptul internaţional.

UPDATE 04:09 Ucraina descoperă 50 de agenţi ruşi la Lysychansk

Ucraina a descoperit activităţi de sabotaj în rândul a 50 de persoane din Lysychansk care scurgeau informaţii operaţionale ale Ucrainei către forţele ruse pentru a ajuta Moscova în ofensiva sa, a declarat guvernatorul de la Lugansk.

Serhiy Haidai a spus că serviciile de securitate şi poliţia ucrainene au căutat prin datele reţelei partajate şi au găsit dispozitivele mobile ale unor persoane care „au împărtăşit informaţii prea intens cu canalele ruseşti Telegram”.

 » Read More