LIVE TEXT | Război în Ucraina. Kievul a decis evacuarea obligatorie a regiunii Doneţk. Zelenski: „Recunoaşterea Rusiei ca stat terorist nu trebuie să fie un gest politic”

Distribuiți acest articol!

UDPATE 10.57 InformNapalm: Rusia a ars prizonierii de război ucraineni în somn cu arme termobarice. Dovezi că nu a fost o lovitură cu rachete trase de HIMARS

Natura avariei aduse clădirii şi poziţia cadavrelor, precum şi absenţa unui crater de impact, indică o explozie cu incendiu în interiorul clădirii şi nu o lovitură de la o racheta HIMARS, susţin investigatorii de la InformNapalm.

Distrugerea coloniei din Olenivka unde au murit 53 de prizonieri de război ucraineni, arată că ruşii ar fi putut folosi arme termobarice pentru a arde prizonierii în somn. Colonia nu a fost distrusă ca urmare a unei rachete sol-aer HIMARS, după cum insistă propaganda rusă, susţin anchetatorii proiectului InformNapalm.

Continuarea aici

UPDATE 10.00 Ruşii susţin că Statul Major al Flotei Ruse din Marea Neagră ar fi fost atacat de armata ucraineană cu drone. Ucrainenii spun că este o nouă minciună a Moscovei

Agenţia rusă Tass a informat că sediul central al flotei ruseşti din Marea Neagră a fost ţinta unui atac cu drone, soldat cu cinci răniţi. Purtătorul de cuvânt al administraţiei militare Odesa, Serhii Bratciuk, numeşte informaţia drept o provocare a ruşilor.

Cinci persoane au fost rănite, a anunţat duminică guvernatorul Mihail Razvojaev pe canalul său de Telegram, citat de TASS. Festivităţile de Ziua Marinei din Sevastopol, programate duminică, au fost anulate din motive de securitate, transmite agenţia rusă de ştiri TASS. Locuitorii au fost rugaţi să rămână acasă.

The so-called governor of #Sevastopol region published a photos of the Black Sea Fleet headquarters after the alleged #Ukrainian drone attack. pic.twitter.com/x7RsjfAuh1

— NEXTA (@nexta_tv) July 31, 2022

UPDATE 09.23 Masacrul din Doneţk.

 » Read More