LIVE TEXT | Război în Ucraina. Kievul a primit primele cadavre ale apărătorilor de la „Azovstal”. Se cunoaşte numărul navelor ruse cu rachete din Marea Neagră

Distribuiți acest articol!

UPDATE 08.12 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunţă în mesajul zilnic adresat poporului că a avut discuţii cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson şi că îi este recunoscător pentru că a înţeles pe deplin nevoile noastre şi pentru disponibilitatea sa de a oferi Ucrainei armele de care avem atât de disperată nevoie.

Liderul ucrainean mai spune că a discutat şi cu preşedintele Poloniei despre sprijinul pentru apărarea Ucrainei.

„Am vorbit astăzi cu prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson. L-am informat despre situaţia de pe câmpul de luptă, despre capacităţile noastre şi despre principalele pericole actuale, în special în Donbas şi în regiunile de sud ale Ucrainei. Îi sunt recunoscător prim-ministrului Boris Johnson pentru că a înţeles pe deplin nevoile noastre şi pentru disponibilitatea sa de a oferi Ucrainei armele de care avem atât de disperată nevoie pentru a proteja vieţile poporului nostru”, a spus Zelenski în mesaj. 

El mai afirmă că a vorbit şi cu preşedintele polonez Andrzej Duda, despre sprijinul pentru apărarea Ucrainei.

„Acesta este un subiect obligatoriu pentru fiecare dintre negocierile mele. Şi sunt recunoscător partenerilor noştri care acţionează rapid şi nu îşi amână deciziile. Sunt recunoscător Poloniei”, afirmă el. 

Zelenski mai menţionează că ”problema statutului de candidat pentru Ucraina a fost discutată cu Andrzej Duda, fiind o problemă politică cheie în acest moment”.

„Aşteptăm în următoarele săptămâni decizia Uniunii Europene cu privire la cererea noastră. Cred că aceasta va fi o decizie nu numai în privinţa Ucrainei, ci şi a întregului proiect european”, mai spune preşedintele Ucrainei. 

UPDATE 8.00 Marina ucraineană afirmă că navele flotei ruse din Marea Neagră s-au retras la mai mult de 100 de kilometri de ţărmurile ucrainene ca urmare a atacurilor sale cu rachete şi drone şi că, în efortul de a recâştiga controlul asupra părţilor de nord-vest ale Mării Negre,

 » Read More