LIVE TEXT | Război în Ucraina. Kievul confirmă că ruşii au capturat a doua cea mai mare centrală electrică din Ucraina. Ruşii îşi redesfăşoară trupele spre sud

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.56 Medvedev împarte Ucraina cu România, Polonia şi Ungaria. Cum arată harta născocită de fostul preşedinte rus FOTO

Fostul preşedinte al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, care ocupă în prezent funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a publicat pe contul său de Telegram o hartă cu teritoriul Ucrainei împărţit de mai multe ţări, printre care şi România.

Aşa cum arată harta lui Medvedev, Ucraina ar mai rămâne doar cu teritoriile din jurul capitalei Kiev, în timp ce restul provinciilor sale ar fi alipite ţărilor învecinate, conform „The Odessa Journal“.

Teritoriile Ucrainei ar fi împărţite de Rusia, Polonia, România şi Ungaria, în timp ce Belarusul, principalul aliat al Moscovei, nu ar primi nicio regiune.

UPDATE 09.11 Peste 20 de rachete, lansate asupra Ucrainei de pe teritoriul Belarusului. Detalii despre atacul de joi dimineaţă

În dimineaţa zilei de 28 iulie, trupele ruse au lansat un atac masiv cu rachete asupra regiunilor de nord ale Ucrainei, peste 20 de rachete au fost lansate de pe teritoriul Belarusului, relatează RBC-Ucraina, cu referire la o postare pe Facebook a Comandamentului Operaţional Nord al Forţelor Armate Ucrainene.

UPDATE 08.10 Peste 75.000 de ruşi au fost ucişi sau răniţi în războiul din Ucraina, a declarat miercuri pentru CNN o membră democrată a Camerei Reprezentanţilor din SUA, Elissa Slotkin, potrivit DPA.

Ea a făcut această declaraţie după un briefing clasificat cu oficiali ai administraţiei preşedintelui american Joe Biden.

“Au fost informaţi că peste 75.000 de ruşi au fost ucişi sau răniţi, un număr uriaş. Au investit enorm în forţele lor terestre, iar acum 80% din trupele lor terestre sunt împotmolite şi obosite”, a afirmat Elissa Slotkin.

Democrata,

 » Read More