LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte violente în Donbas. Ucraina suferă „pierderi dureroase” în luptele de la Severodoneţk şi Harkov

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.12 Macron: Războiul e o realitate în Ucraina. E la porţile României şi ameninţă întregul nostru continent. Implicarea forţelor noastre este fundamentală

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a scris pe Twitter că războiul este o realitate în Ucraina, este la porţile României şi ameninţă întregul nostru continent, iar pentru a preveni orice tentativă de destabilizare şi de agresiune împotriva Europei, implicarea militarilor francezi este fundamentală.

La guerre est une réalité en Ukraine. Elle est aux portes de la Roumanie et menace tout notre continent. Aux frontières de notre Union européenne, pour prévenir toute tentative de déstabilisation et d’agression contre l’Europe, l’engagement de nos forces armées est fondamental. https://t.co/vbKIEdJ6xZ

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) June 14, 2022

UPDATE 07.39 Ucraina are nevoie de „mai multe arme grele”, potrivit şefului NATO

Ţările occidentale ar trebui să trimită Kievului mai multe arme grele pentru a o ajuta să combată armata rusă care progresează în estul Ucrainei, a declarat marţi seară secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, informează AFP.

“Da, Ucraina are nevoie de mai multe arme grele”, a spus Stoltenberg în timpul unei conferinţe de presă la Haga, după ce i-a întâlnit pe liderii a şapte ţări europene membre ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord, înaintea unui summit important. 

UPDATE 06:13 Preşedintele Ucrainei cere partenerilor din Occident arme antirachetă moderne

Zelenski a declarat că în prezent Ucraina nu dispune în prezent de o cantitate suficientă de sisteme moderne de arme antirachetă. Amânarea livrărilor de arme antirachetă de către partenerii din Occident nu poate fi justificată, afirmă preşedintele ucrainean.

„Chiar dacă există din ce în ce mai puţine rachete moderne în Rusia pe zi ce trece, nevoia Ucrainei de astfel de sisteme rămâne.

 » Read More