LIVE TEXT | Război în Ucraina. Mariupol nu poate fi eliberat prin mijloace militare, afirmă Zelenski

Distribuiți acest articol!

UPDATE 11.00 Discursul lui Vladimir Putin de Ziua Victoriei

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că “intervenţia” Rusiei în Ucraina a fost necesară, pentru că Occidentul “se pregătea să ne invadeze pământul, inclusiv Crimeea”, informează Reuters.

Discursul lui Putin: cele mai importante declaraţii

Strămoşii noştri au luptat împotriva duşmanilor. Acelaşi lucru se întâmplă aici: luptaţi în Donbass pentru siguranţa Rusiei. Ziua Victoriei e sacră pentru fiecare dintre noi, ne vom aminti întodeauna aceste lucruri. Luptăm pentru copiii noştri, pentru nepoţii noştri. Nu e familie care să nu fi fost atinsă în Rusia de marele război patriotic şi această amintire va trăi pentru totdeauna. E datoria noastră să apărăm memoria celor care au înfruntat nazismul.

Vestul se pregătea să ne invadeze pământul. NATO a început să intre pe teritoriile noastre şi ne-a ameninţat siguranţa. Asistăm la furnizarea de echipamente militare din partea NATO şi pericolul creşte. Noi nu am renunţat niciodată la credinţa noastră, la cultură, apărăm valori valabile de mii de ani. Creşterea rusofobiei, umilirea victimelor războiului, toate ne-au făcut să acţionăm aşa cum am făcut-o. 

Tovarăşi, moartea fiecărui soldat şi ofiţer e o tragedie pentru noi toţi i o pierdere pentru familie. Vom face totul pentru a înconjura familiile lor cu sprijin. Aici şi acum, în Piaţa Roşie, umăr la umăr, soldaţii din multe regiuni ale ţării noastre, incluzându-i pe cei care vin din Donbas, (…) stau alături şi se apără unul pe altul împotriva bombelor şi asta este puterea de neînvins s ţării noastre. Fundaţia indivizibilităţii Rusiei este loialitatea faţă de ţara mamă. Glorie măreţei noastre armate! Pentru Rusia! Pentru Victorie!”, a încheiat Putin.

Parada a început la ora 10.00, iar Vladimir Putin se află în Piaţa Roşie între generali de încredere. Soldaţii ruşi care defilează de Ziua Victoriei au litera Z inscripţionată pe uniforme,

 » Read More