LIVE TEXT | Război în Ucraina. O clădire de lângă aeroportul din Liov, lovită de rachete. Rusia instituie zonă de excludere aeriană deasupra regiunii Donbass

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.15 Armata ucraineană şi-a publicat raportul operaţional zilnic, susţinând că forţele sale au distrus joi 14 ţinte aeriene ruseşti. Acestea au inclus 7 avioane, un elicopter, 3 drone  şi 3 rachete cu aripi, informează The Guardian.

„În anumite teritorii ocupate temporar, ocupanţii ruşi încearcă să-şi creeze o imagine pozitivă demonstrativă despre ei înşişi prin distribuirea de produse alimentare către populaţia civilă”, a adăugat ministerul ucrainean al apărării.

Oficialii de la Kiev au susţinut, de asemenea, că moralul scăzut în cadrul trupelor ruse a condus la o „creştere a numărului de cazuri de dezertare şi refuzul personalului militar” de a participa la războiul împotriva Ucrainei.

Armata ucraineană a susţinut anterior că Rusia ia măsuri pentru a „compensa pierderea de personal în detrimentul străinilor”, în timp ce se pregătea pentru un posibil atac asupra Kievului.

UPDATE 09.02 Rusia a instituit o zonă de interdicţie aeriană în regiunea Donbass din Ucraina, potrivit unui oficial separatist din Republica Populară Doneţk, a anunţat vineri agenţia de presă de stat Interfax, citată de Reuters. Ucraina a solicitat în repetate rânduri NATO instituirea unei zone de restricţie aeriană, solicitarea fiind însă respinsă, cu argumentul că o astfel de decizie ar însemna implicarea Alianţei în conflictul cu Rusia.

UPDATE 08.50 Până acum nu au fost raportate victime, după ce o clădire din Liov a fost lovită în această dimineaţă de mai multe rachete, a anunţat primarul oraşului într-o postare pe Telegram, potrivit BBC.

Clădirea lovită este o hală de întreţinere şi reparaţii pentru avioane. Primarul Andrii Sadovîi a declarat că activitatea în această hală fusese oprită anterior atacului.

El a adăugat că salvatorii se află în prezent la faţa locului.

❗️Some explosions are reported in and around #Lviv.

 » Read More