LIVE TEXT | Război în Ucraina. O clădire emblematică a Odesei a fost lovită de un tir de rachete. Ucrainenii continuă să reziste în Azovstal

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.31 Ministrul de Externe al Marii Britanii: „Putin se umileşte pe scena mondială. Trebuie să ne asigurăm ca va fi învins în Ucraina”

Liz Truss, ministrul de Externe al Marii Britanii, a vorbit şi despre posibilitatea ca Rusia să scape de sacncţiunile impuse după declanşarea invaziei din Ucraina.

„Putin se umileşte pe scena mondială. Trebuie să ne asigurăm că va fi învins în Ucraina, că nu avea niciun beneficiu din acest război şi că orice agresiune va fi blocată pe viitor”, a declarat Liz Truss.

UPDATE 08.55 Cât costă războiul. Ucraina a recunoscut, în premieră, suma uriaşă cheltuită pentru a se apăra în faţa invaziei Rusiei

Pentru prima dată de la izbucnirea războiului din Ucraina, ministrul Finanţelor de la Kiev vorbeşte despre cheltuielile uriaşe pe care ţara le-a făcut în domeniul apărării.

Ucraina a fost obligată să cheltuiască 245,1 miliarde de grivne (8,3 miliarde de dolari) pentru a-şi apăra ţara în faţa invaziei Rusiei. Război în loc de dezvoltare, a declarat ministrul Finanţelor de la Kiev, citat de Reuters.

UPDATE 08.06 Bătălie pe viaţă şi pe moarte. Imagini cu luptele din interiorul oţelăriei Azovstal, ultimul bastion ucrainean în Mariupol VIDEO

Ultimul bastion al Ucrainei în oraşul-port Mariupol, uzina Azovstal, rezistă în continuare în faţa atacurilor concentrate ale ruşilor.

Imaginile au fost filmate chiar de militarii ucraineni care apără oţelăria Azovstal, singurul obiectiv pe care ruşii nu l-au cucerit în Mariupol, oraşul-port al Ucrainei.

💪🏼 🇺🇦 The defenders of #Mariupol continue to attack the enemy from the positions they had previously captured on the territory of the #Azovstal plant.

And this is despite the constant use by the enemy of aviation,

 » Read More