LIVE TEXT | Război în Ucraina. Peste 23% din populaţie a fost obligată să îşi părăsească locuinţele. Ucraina a pierdut accesul la Marea Azov

Distribuiți acest articol!

UPDATE 10.36 Ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă că a distrus un mare depozit subteran de rachete şi muniţie pentru avioane în regiunea Ivano-Frankivsk din Ucraina, folosind rachete hipersonice, a informat agenţia de ştiri Interfax.

UPDATE 10.09 Armata ucraineană a impus restricţii de circulaţie de 38 de ore în oraşul Zaporojie, începând de sâmbătă, de la ora 14:00 GMT, informează lefigaro.fr.

“Nu ieşiţi!”, a transmis viceprimarul Anatoli Kurtiev.

Oraşul ucrainean Zaporojie este vizat de atacuri încă de miercuri. Oraşul se află şi lângă o centrală nucleară bombardată pe 4 martie şi ocupată de atunci de ruşi. Populaţia din Zaporojie nu are apă şi hrană, fiind în adăposturi subterane de zile întregi.

UPDATE 09.37 Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat că Ucraina a pierdut „temporar” accesul la Marea Azov, după ce armata rusă şi-a întărit ocupaţia în jurul oraşului Mariupol.

„Ocupanţii au acces parţial în districtul operaţional Doneţk, lipsind temporar Ucraina de accesul la Marea Azov”, a declarat ministerul, potrivit Reuters.

UPDATE 09.20 Foştii preşedinţi ai SUA George W. Bush şi Bill Clinton au vizitat o biserică ucraineană din Chicago pentru a „arăta solidaritate cu poporul Ucrainei”, potrivit CNN.

Ambii preşedinţi au postat pe Twitter un videoclip cu vizita lor la Biserica Catolică Ucraineană Sfinţii Volodimir şi Olga, fiecare purtând câteun buchet de floarea soarelui galben strălucitor, floarea naţională a Ucrainei.

„America este unită cu poporul Ucrainei în lupta lor pentru libertate şi împotriva opresiunii”, a scris Clinton pe Twitter.

„America este solidară cu poporul Ucrainei în timp ce luptă pentru libertatea şi viitorul lor”, potrivit unui tweet de la Centrul Prezidenţial George W. Bush.

UPDATE 09.11 Ministerul Apărării din Marea Britanie a transmis, sâmbătă, că ruşii au fost „surprinşi de amploarea şi ferocitatea rezistenţei ucrainene”,

 » Read More