LIVE TEXT | Război în Ucraina. Peste 234.000 de copii au fost deportaţi în Rusia sau în teritoriile ocupate. Zelenski: „Pierdem zilnic între 60 şi 100 de soldaţi”

Distribuiți acest articol!

UPDATE 08.44 Rusia, tot mai aproape de primul default major al datoriei din peste un secol după ce nu a plătit o dobândă de 1,9 milioane de dolari

Un grup de investitori a stabilit miercuri că Rusia a declanşat un eveniment de credit după ce nu a plătit o dobândă de aproape 1,9 milioane de dolari pentru o emisiune de obligaţiuni de stat, apropiindu-se de primul default major al datoriei din peste un secol, transmite Reuters.

Comitetul de determinare a instrumentelor derivate de credit din EMEA (CDDC) a declarat pe site-ul său că comitetul a votat ”da” la o întrebare pentru a determina dacă a avut loc ”un eveniment de neplată a creditului” în ceea ce priveşte Rusia.

Emisiunea internaţională de obligaţiuni din 2022 a Rusiei a ajuns la scadenţă pe 4 aprilie, iar plata principalului şi a dobânzii datorate la scadenţă nu s-a făcut până pe 2 mai.

Deţinătorii străini ai acelor obligaţiuni suverane ruseşti au solicitat o decizie dacă dobânda de 1,9 milioane de dolari acumulată în acea perioadă, care nu a fost inclusă în plată, a constituit ”un eveniment de credit” care le-ar putea permite să încaseze o plată pentru asigurarea de neplată, cunoscută sub numele de swap-uri de credit implicite.

UPDATE 07.51 Prima Doamnă a Ucrainei afirmă că a ceda teritorii Rusiei nu va pune capăt războiului

A ceda teritorii Rusiei ar însemna “să cedezi o libertate” şi nu ar pune capăt invaziei desfăşurate de preşedintele rus Vladimir Putin, afirmă Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, conform CNN.

“Ucrainenii nu pot lua ca normale toate acele declaraţii pe care le auzim uneori de la lideri ai unor ţări – în unele cazuri lideri ai unor ţări mari şi influente. Nu poţi ceda pur şi simplu părţi din teritoriul tău,

 » Read More