LIVE TEXT | Război în Ucraina. Peste 4.000 de clădiri distruse de ruşi la Harkov de la începutul invaziei

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.28 Războiul rus din Ucraina, un teren fertil pentru droguri, avertizează ONU într-un raport

Producţia ilegală de droguri ar putea profita de Războiul rus din Ucraina pentru a prospera, avertizează luni ONU, având în vedere experienţa conflictelor din alte zone, relatează AFP.

Informaţii din Orientul Mijlociu şi Asia de Sud-Est tin să arate că situaţiile de conflict pot acţiona ca un magnet al producerii de droguri sintetice, care pot, de fapt, să fe produse oriunde”, subliniază Oficiul ONU împotriva drogurilor şi crimei (UNODC) în raportul anual.

Acest efect poate fi şi mai important atunci când zona de conflict se află în apropierea unor pieţe vaste de consumatori”, se avertizează în raport.

Înaintea invaziei ruse, Ucraina dispunea de un număr mare de laboratoare de amfetamină, precizează experta Angela Me, intervievată de AFP.

Aproape 80 de astfel de laboratoare au fost destructurate în 2020, iar 17 în 2019.

Această capacitate de producţie „s-ar putea extinde, în cazul în care conflictul persistă”. „Poliţia nu mai există pentru a opri activitatea laboratoarelor”, subliniază ea.

Războiul poate, de asemenea, „să perturbe rutele traficului”, se arată în raport, care citează un posibil declin în Ucraina, de la începutul lui 2022.

UPDATE 09.05 SUA ar putea anunţa săptămâna aceasta achiziţionarea unui sistem de apărare antirachetă pentru Ucraina

Statele Unite vor anunţa probabil săptămâna aceasta achiziţionarea unui sistem avansat de apărare antirachetă sol-aer cu rază medie şi lungă pentru Ucraina, a declarat duminică o sursă familiarizată cu problema pentru Reuters.

Se aşteaptă, de asemenea, ca Washingtonul să anunţe şi alte forme de asistenţă de securitate pentru Ucraina, inclusiv muniţie suplimentară de artilerie şi radare de contrabaterie, pentru a răspunde nevoilor exprimate de armata ucraineană,

 » Read More