LIVE TEXT | Război în Ucraina. Peste zece milioane de persoane au plecat din Ucraina. Peste o treime s-au întors. Explozie la un gazoduct din Karelia

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.40 Rusia a bombardat oraşul natal al preşedintelui Zelenski

Rusia a început să creeze o forţă militară de atac care vizează oraşul natal al lui Volodimir Zelenski, Krivoi Rog, şi ar putea pregăti noi operaţiuni ofensive în sudul Ucrainei, indormează comandamentul militar sudic al Ucrainei.Oraşul producător de oţel Krvoi Rog, unde a crescut preşedintele ucrainean, se află la aproximativ 50 de km de linia de front sudică şi a fost vizat în noaptea de miercuri spre joi de bombardamente, a anunţat şeful Consiliului Regional Dnipropetrovsk, care a postat fotografii cu consecinţele bombardamentelor nocturne din districtul Krivoi Rog.

„Rusia a început să creeze un grup de atac în direcţia Krivoi Rog. De asemenea, este destul de probabil ca inamicul să pregătească o contraofensivă ostilă cu planul ulterior de a ajunge la graniţa administrativă a regiunii Herson.

UPDATE 08.05 De ce un acord cu Putin în cazul Ucrainei ar face mai mult rău decât bine

Rusia cere o „soluţie negociată” în Ucraina în propriile condiţii. De cealaltă parte, Ucraina spune că Rusia nu face decât să o „invite la capitulare” în timp ce „ridică gradul terorii”. Un analist american respinge orice „soluţie diplomatică”, apreciind că ar fi vorba de o „abdicare ipocrită” şi o acceptare a masacrelor comise de ruşi, precum şi a afrontului lor împotriva ordinii internaţionale bazate de reguli.

UPDATE 07.45 Zelenski vrea „discuţii directe” cu preşedintele Chinei pentru încheierea războiului cu Rusia

Ucraina caută o oportunitate de a vorbi direct cu liderul chinez Xi Jinping pentru a ajuta la încheierea războiului său cu Rusia, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski într-un interviu apărut joi în South China Morning Post, transmite Reuters. Liderul ucrainean a îndemnat China să îşi folosească influenţa politică şi economică uriaşă asupra Rusiei pentru a pune capăt luptei.

 » Read More