LIVE TEXT | Război în Ucraina. Pierderile ucrainienilor au scăzut de la primirea armelor din Occident. Circa două mii de soldaţi ruşi, înconjuraţi lângă Herson

Distribuiți acest articol!

UPDATE 05.25 Ruşii minează ţărmurile Inguleţului, pregătindu-se pentru o contraofensivă a soldaţilor ucraineni 

Trupele de ocupaţie ruse minează malurile râului Inguleţ. Acest lucru indică probabil pregătirea pentru acţiuni contraofensive ale apărătorilor ucraineni din regiunea Snigurivka – Zelenodolsk din sudul Ucrainei, consideră analiştii militari de la Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW). Potrivit acestora, ruşii încearcă să-şi îmbunătăţească poziţia în sud. Pentru aceasta, au efectuat lovituri locale la sol în apropierea graniţei dintre Regiunea Herson şi Oblastul Mykolaiv.

În Donbas, ocupanţii au lansat lovituri la sol la est de Siversk, la est şi la sud de Bakhmut şi au încercat fără succes să avanseze la nord-vest de Doneţk.

În acelaşi timp, Forţele de Apărare ale Ucrainei au condus bătălii poziţionale limitate la nord de Harkov.

Anterior, expertul militar Oleksandr Kovalenko a raportat că lângă satul Visokopilya din regiunea Herson,  ocupanţii ruşi au intrat într-un cazan  şi au cerut organizarea unui „culoar verde” pentru a ieşi din încercuirea apărătorilor ucraineni.

Potrivit The Insider, ca urmare a contraofensivei Forţelor Armate ale Ucrainei,  până la două mii de soldaţi ruşi au fost înconjuraţi. Trei grupuri tactice de nivel de batalion ruse, inclusiv o companie de forţe speciale şi o companie de tancuri, au fost invitate în „Coridorul Verde” pentru a ieşi din încercuire, au informat jurnaliştii.

OK “Sud” a spus că  efectuează o operaţiune puternică în sudul Ucrainei, ale cărei rezultate vor surprinde pe toată lumea.

Ulterior, consilierul şefului Preşedinţiei, Oleksiy Arestovich,  a confirmat  încercuirea unui grup de trupe ruseşti în regiunea Herson din zona Visokopil. Potrivit acestuia, comandamentul rus este demoralizat de ceea ce se întâmplă în regiunea Herson. Arestovich numeşte toate acestea o consecinţă a funcţionării cu succes a HIMARS şi a altor arme.

UPDATE 04.30 Ucraina va primi încă patru sisteme HIMARS MLRS şi drone de atac şi recunoaştere 580 Phoenix Ghost din Statele Unite.

 » Read More