LIVE TEXT | Război în Ucraina. Polonia ar putea prelua apărarea antiaeriană a regiunilor de vest ale Ucrainei. Familiile nu au nicio informaţie despre militarii ucraineni din captivitate

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.56 Patriarhul Kirill, noi laude pentru soldaţii ruşi: „Dau dovadă de un curaj şi un spirit de sacrificiu uimitoare în operaţiunea militară specială”

Patriarhul Kirill, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse i-a lăudat pe soldaţii ruşi care „dau dovadă de un curaj şi un spirit de sacrificiu uimitoare în operaţiunea militară specială din Ucraina şi Donbas, iar totul vine dintr-un simţ moral interior”.

De-a lungul războiului declanşat de Vladimir Putin în Ucraina, susţinut de biserica ortodoxă a Rusiei, Kirill a avut mai multe mesaje de elogiere a militarilor ruşi. 

„Amintiţi-vă că măreţia statului nostru şi respectul pentru noi vor fi în mare măsură determinate de felul în care va fi faţa forţelor noastre armate”, a îndemnat patriarhul Kirill, care la scurt timp după descoperirea atrocităţilor comise de armata rusă la Bucea, a declarat că soldaţii ruşi „cu siguranţă” nu ar putea face rău nimănui deoarece „sunt o putere iubitoare de pace”.

UPDATE 08.42 Ursula von der Leyen „crede cu tărie” că Ucraina va primi statutul de candidată la aderarea la UE

Ursula von der Leyen este încrezătoare că Ucrainei i se va acorda statutul de ţară candidat la aderarea la Uniunea Europeană, aceasta fiind „o decizie istorică pe are Consiliul European trebuie să o ia acum”.

„Cred cu tărie că vom obţine o decizie pozitivă, că vom obţine sprijin, că de acum cursul a fost stabilit. Desigur, aceasta este şi o decizie istorică pe care Consiliul European trebuie să o ia acum, dar pregătirile sunt bune”, a declarat von der Leyen pentru postul public german ARD, duminică seară. 

UPDATE 08.12 Oraşul ucrainean Kramatorsk se pregăteşte pentru război. Primar: „Este o necesitate pentru noi să luptăm şi să-i oprim oriunde s-ar afla”

Oraşul Kramatorsk din regiunea Doneţk se pregăteşte pentru război,

 » Read More