LIVE TEXT Război în Ucraina. Putin ar putea folosi ameninţările nucleare  pentru a descuraja contraofensiva armatei ucrainiene. Germania şi-a redus ajutorul militar

Distribuiți acest articol!

UPDATE 06.25 Ce a mai rămas din Toshkivka, regiunea Lugansk după invazia Rusiei.

What remains of #Toshkivka, #Luhansk region after #Russia‘s invasion. pic.twitter.com/CuDnTdnwyA

— NEXTA (@nexta_tv) July 20, 2022

UPDATE 05.13 Kremlinul poate folosi ameninţările nucleare pentru a descuraja ofensiva Ucrainei – ISW

Preşedintele rus Vladimir Putin ar putea folosi ameninţările nucleare  pentru a descuraja o contraofensivă a Forţelor Armate ale Ucrainei asupra regiunilor ocupate temporar Herson, Zaporizhzhia, Doneţk şi Lugansk. Această versiune a fost prezentată de analiştii Institutului American pentru Studiul Războiului ( ISW ).

„În cazul anexării teritoriilor ocupate ale Ucrainei, Putin poate declara direct sau indirect că doctrina rusă, care permite folosirea armelor nucleare pentru apărarea teritoriului Federaţiei Ruse, se aplică noilor teritorii anexate”, sugerează ISW.

Potrivit experţilor, astfel de acţiuni ale dictatorului de la Kremlin ameninţă Ucraina şi partenerii săi cu un atac nuclear în cazul în care contraofensivele ucrainene pentru eliberarea teritoriului ocupat de Federaţia Rusă continuă.

“Putin ar putea crede că ameninţarea armelor nucleare sau utilizarea lor va restabili descurajarea Rusiei. În acest caz, Ucraina şi partenerii săi occidentali vor avea un interval de timp semnificativ mai scurt pentru a desfăşura o contraofensivă înainte ca Kremlinul să anexeze teritoriul ocupat”, avertizează analiştii.

Anterior, Casa Albă a anunţat că Federaţia Rusă intenţionează să  anexeze teritoriile ucrainene ocupate în cursul unei invazii pe scară largă a Ucrainei.

„Kremlinul nu a dezvăluit un interval de timp pentru „referendum”, dar împuterniciţii ruşi din aceste teritorii spun că acesta va avea loc mai târziu în acest an, probabil în acelaşi timp cu alegerile regionale din Rusia”, a declarat John Kirby, Securitatea Naţională a SUA. Coordonatorul de comunicaţii strategice al Consiliului.

 » Read More