LIVE TEXT | Război în Ucraina. Putin luptă deja nu pentru scopuri geopolitice şi distrugerea Ucrainei, ci pentru viaţa sa. Atac cu rachetă asupra Harkivului

Distribuiți acest articol!

UPDATE 05.13 Obiectivele lui Putin s-au schimbat

Publicistul rus Piontkovski este convins că preşedintele Federaţiei Ruse caută o încetare a focului.

În acest moment, preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, luptă deja nu pentru scopuri geopolitice şi distrugerea Ucrainei, ci pentru viaţa sa. Armata rusă a arătat că nu este capabilă să-şi atingă obiectivele. Această opinie a fost exprimată de publicistul rus şi politicianul de opoziţie Andriy Piontkovskyi la Canalul 24 .

În opinia sa, Putin caută o încetare a focului pentru a opri contraofensiva Forţelor Armate şi a preveni eliberarea Hersonului, ceea ce ar duce la un dezastru politic în Rusia.

„Şi a doua zi dimineaţă, între selecţiunile din Lacul Lebedelor, va trebui să anunţăm că tovarăşul Putin a făcut o serie de greşeli grave în „problema ucraineană” şi, din cauza sănătăţii sale, nu mai poate îndeplini atribuţiile de preşedinte. al Rusiei”, prezice Piontkovski.

Consilierul şefului OP Arestovici a spus că preşedintele rus  Putin a trimis „mesageri” în vest pentru a cere un armistiţiu cu Ucraina .

UPDATE 04.29 Atac cu rachetă asupra Harkivului: ruşii au bombardat cinci cartiere ale oraşului

În noaptea de 16 august, o serie de explozii puternice au izbucnit la Harkov  în timpul unui raid aerian, se arată pe canalele locale Telegram cu referire la martorii oculari. Potrivit diverselor surse, la Harkov s-au auzit şapte sau opt explozii.

Începând cu ora 03:00, alarma a fost ridicată în regiune.

Potrivit informaţiilor primarului Harkovului, Ihor Terekhov, ruşii au lovit cinci din cele nouă cartiere ale oraşului:

„Mai multe districte din Harkov au fost bombardate simultan. Anterior, Shevchenkivskyi şi Kyivskyi (de fapt chiar centrul oraşului), districtele Saltivskyi, Industrialnyi şi Kholodnohirskyi. Acestea sunt cinci din cele nouă districte ale Harkovului.

 » Read More