LIVE TEXT | Război în Ucraina. Regiunea Lugansk, bombardată 24 de ore din 24. Rusia îşi regrupează grupul naval de luptă din Marea Neagră

Distribuiți acest articol!

GALERIE FOTO 

UPDATE 11.20 Guvernatorul regiunii Lugansk: „Ne pregătim pentru ce e mai rău”

Numit de preşedintele Volodimir Zelenski guvernator al regiunii Luhansk, Serhii Haidai a declarat, în contextul luptelor din jurul oraşelor Severodoneţk şi Lîsîceansk, că se pregăteşte de ce este mai rău.

„Situaţia este dificilă în oraş şi în întreaga regiune”, a spus el într-un interviu acordat pentru AFP, căci ruşii „bombardează poziţiile noastre 24 de ore din 24”.

Au apărut noi imagini cu luptele de pe frontul ucrainean, unde soldaţii se urmăresc şi se bombardează între ei. Într-un video postat pe Twitter, apar soldaţii ruşi care se adăpostesc într-o casă din Harkov, în timp ce sunt urmăriţi din dronă de armata ucraineană.

„În istoria Europei de Vest, Rusia nu este ticălosul absolut, ci doar un personaj minor extrem de viciat care ne-a salvat pielea într-un moment crucial. Aproape întotdeauna am lăsat Moscova să aibă frâu liber în est, în special între 1944 şi 1989, în timp ce noi petreceam mai departe”, arată Simon Kuper, în Financial Times, făcând o radiografie a atitudinii statelor occidentale faţă de războiul din Ucraina.

UPDATE 08.00 Războiul din Ucraina ar putea dura ani, a avertizat Stoltenberg

Secretarul general al NATO consideră că ţările alianţei nu ar trebui să înceteze să susţină Kievul chiar şi în cazul în care războiul va dura ani şi nu doar luni.

UPDATE 06.27 Confruntări între soldaţi ruşi şi belaruşi.

Luptătorii Batalionului „Volat” din cadrul Regimentului belarusian Kastus Kalinouski urmăresc mişcările ruşilor pe cea mai dificilă direcţie a frontului.

🔥 Fighters of the “Volat” Battalion of the #Belarusian Kastus Kalinouski Regiment (@belwarriors) chase orcs on the most difficult direction of the front.

 » Read More