LIVE TEXT | Război în Ucraina. Risc de epidemie în Mariupol. OMS se pregăteşte cu vaccinuri contra holerei. Rusia mai pierde un general de top pe front

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.53  Kanamat Botaşov, un general al forţelor aeriene ruse a fost ucis sâmbătă, în estul Ucrainei, după ce avionul său a fost doborât de o rachetă Stinger deasupra oraşului Popansa din Donbass, scriu mai multe surse media ucrainene şi internaţionale. Generalul ar fi cel mai înalt ofiţer al forţelor aeriene ruse ucis de la începutul războiului din Ucraina.

Presa ucraineană a raportat deja informaţia duminică, dar până în prezent nu există nicio confirmare oficială a morţii generalului rus, potrivit Mediafax.

Botaşov a fost considerat în trecut un pilot excelent, dar a fost retras de armata rusă în 2013, după prăbuşirea unui avion Su-27.

UPDATE 08.13 Doi campioni ucraineni la box, Oleh Prudky şi Oleksiy Yanin, au murit în timp ce îşi apărau ţara în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit oficialilor din sport. Prudki, fost campion al Ucrainei la categoria welter uşoară, a murit duminică în lupta cu forţele ruse, a anunţat luni Federaţia Ucraineană de Box într-o postare pe Instagram, potrivit CNN.

„Victoriile şi realizările tale sunt greu de numărat, ai fost un sportiv foarte persistent şi muncitor, te-ai antrenat mult. Aţi fost un exemplu demn pentru generaţiile viitoare”, a scris Federaţia de Box Cherkasy.

Lui Prudky i-au supravieţuit soţia şi cele două fete mici.

UPDATE 07.52 „Mariupol este acum un oraş al fantomelor”, a declarat marţi un consilier al primarului oraşului-port ucrainean Mariupol, Petro Andriushchenko, citat de CNN. El a spus că locuitorii nu se pot deplasa liber, fiind necesare permise speciale pentru orice mişcare în interiorul oraşului.

Oficialii primăriei Mariupol cred că cel puţin 22.000 de locuitori ai oraşului au fost ucişi în trei luni de război – o cifră care nu poate fi susţinută independent.

 » Read More