LIVE TEXT | Război în Ucraina. Risc de epidemie în Mariupol. Rusia mai pierde un general de top. Atac cu rachete asupra Zaporijie, cel puţin un mort

Distribuiți acest articol!

UPDATE 10.46 Oficialii ucraineni au anunţat, miercuri, că atacuri cu rachete ruseşti au vizat regiunea central-estică Dnipropetrovsk, precum şi regiunea sud-estică Zaporijie de sud-est, cauzând pagube mari în oraşul Zaporijie. Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte trei au fost rănite, iar 62 de clădiri au fost avariate în zonele rezidenţiale ale oraşului, relatează CNN.

Armata rusă a lansat miercuri patru rachete de croazieră în Zaporijie, se arată într-un comunicat al autorităţilor locale. O rachetă a fost doborâtă de apărarea antiaeriană a oraşului, se mai menţionează în comunicat.

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte trei au fost rănite, iar 62 de clădiri au fost avariate în zonele rezidenţiale ale oraşului.

Alarme de raid aerian au sunat permanent în timpul nopţii, a declarat şeful administraţiei militare regionale Dnipropetrovsk, Valentin Reznicienko.

”Inamicul a lansat trei rachete spre Krîvîi Rih în această dimineaţă”, iar o întreprindere industrială a fost vizată, atacul fiind soldat cu distrugeri severe, a mai spus Reznicienko.

UPDATE 09.53  Kanamat Botaşov, un general al forţelor aeriene ruse a fost ucis sâmbătă, în estul Ucrainei, după ce avionul său a fost doborât de o rachetă Stinger deasupra oraşului Popansa din Donbass, scriu mai multe surse media ucrainene şi internaţionale. Generalul ar fi cel mai înalt ofiţer al forţelor aeriene ruse ucis de la începutul războiului din Ucraina.

Presa ucraineană a raportat deja informaţia duminică, dar până în prezent nu există nicio confirmare oficială a morţii generalului rus, potrivit Mediafax.

Botaşov a fost considerat în trecut un pilot excelent, dar a fost retras de armata rusă în 2013, după prăbuşirea unui avion Su-27.

UPDATE 08.13 Doi campioni ucraineni la box, Oleh Prudky şi Oleksiy Yanin, au murit în timp ce îşi apărau ţara în timpul invaziei Rusiei în Ucraina,

 » Read More