LIVE TEXT Război în Ucraina. Rusia este gata să trimită încă 1.000 de mercenari. Contraofensivă ucraineană la Harkov

Distribuiți acest articol!

UPDATE 08.30 Rusia anunţă deschidere de “coridoare umanitare” pentru Mariupol şi Volnovaha

Ministerul rus al Apărării a anunţat că se vor deschide coridoarele umanitare, sâmbătă, la ora locală 10.00 (07.00 GMT), pentru oraşele ucrainene Mariupol şi Volnovaha.

Potrivit BBC, un “regim de tăcere” va fi implementat pentru ca populaţia civilă să părăsească oraşele şi a fost convenit cu autorităţile ucrainene, a declarat ministerul apărări.

Deocamdată nu există confirmare din partea ucraineană cu privire la aceste informaţii.

UPDATE 08.00 Echipă a televiziunii Sky News, prinsă luni într-o ambuscadă în Ucraina. Reporterul a fost rănit, cameramanul salvat de vesta antiglon

UPDATE 07.30 Alertă de raid aerian la Kiev, Chernihiv şi Zhytomyr. Au loc lupte pe străzile din Sumy

O alertă de raid aerian a fost lansată, sâmbătă dimineaţă, în regiunea Kiev, Kharkiv, Chernihiv şi Zhytomyr, potrivit The Kyiv Independent, care transmite că locuitorii ar trebui să meargă la cel mai apropiat adăpost. La Sumy au loc lupte pe străzi, în cea de-a zecea zi a invaziei militare a Federaţiei Ruse în Ucraina.

Raiduri aeriene au fost semnalate, potrivit surse citate, în Kiev, Chernihiv, Kharkiv şi Zhytomyr. 

De asemenea, au loc lupte pe străzile din Sumy. Locuitorii sunt rugaţi să nu se deplaseze şi să se adăpostească.

De asemenea, oraşul-port strategic al Ucrainei, Mariupol, se află sub „blocadă” de către armata rusă, a transmis primarul oraşului, Vadim Boitcenko, acesta solicitând înfiinţarea unui coridor umanitar, transmite sâmbătă Aljazeera.

UPDATE 07.00 Rusia va desfăşura până la 1.000 de mercenari în Ucraina, în perioada următoare, a transmis un înalt oficial al serviciilor secrete occidentale, potrivit CNN, acesta avertizând că Moscova ar putea „bombarda oraşele pentru a se supune”

Potrivit CNN, Rusia este gata să mai desfăşoare până la 1.000 de mercenari în Ucraina în următoarele zile şi săptămâni,

 » Read More