LIVE TEXT | Război în Ucraina. Rusia intensifică atacurile aeriene în estul Ucrainei. „Autorităţi ilegitime” pun sub acuzare cetăţeni străini în Ucraina

Distribuiți acest articol!

UPDATE 11.49 Rusia avertizează SUA că orice confiscare a activelor ruseşti va distruge complet relaţiile bilaterale dintre cele două ţări

Orice posibilă confiscare a activelor ruseşti de către Statele Unite va distruge complet relaţiile bilaterale ale Moscovei cu Washingtonul, a declarat, sâmbătă, şeful Departamentului Nord-American al Ministerului rus de Externe, relatează agenţia de presă rusă TASS, citată de Reuters.

UPDATE 11.16 Două agenţii internaţionale de evaluare financiară anunţă că Ucraina este în incapacitate de plată

Agenţiile internaţionale de evaluare financiară, S&P şi Fitch, au redus, vineri, ratingul de ţară acordat Ucrainei până la SD („selective default”), şi RD („restricted default”), în condiţiile în care consideră că acordul de restructurare a datoriilor anunţat recent este unul dezastruos, relatează Reuters, conform Agerpres.

O ţară este considerată în incapacitate de plată („default”) când nu îşi poate respecta obligaţiile financiare faţă de creditori, care pot fi state, instituţii financiare (Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială, etc.) sau investitori de pe pieţele financiare. Default-ul poate fi numit drept parţial  atunci când statul nu rambursează o parte din angajamentele sale.

UPDATE 10.31 Problema podurilor atacate de ucraineni în Herson şi cum încearcă armata rusă să rezolve o „vulnerabilitate cheie”

Ministerul britanic al Apărării a transmis, în evaluarea de sâmbătă dimineaţa, că principalele poduri de pe malul vestic al râului Nipru din Herson au fost scoase din uz de atacurile ucrainene şi reprezintă o „vulnerabilitate cheie” pentru armata rusă.

Conform buletinului asupra evoluţiei războiului declanşat de preşedintele rus Vladimir Putin în Ucraina: 

Cele două poduri rutiere care oferă acces la teritoriul ocupat de Rusia pe malul vestic al râului Nipru în regiunea Herson sunt acum, probabil, scoase din uz în scopul unei reaprovizionări militare substanţiale. 

UPDATE 10.02 Noua armă a Rusiei în războiul din Ucraina: „Foametea este singura noastră speranţă.

 » Read More