LIVE TEXT | Război în Ucraina. Rusia intenţionează să anexeze regiunea Harkov. Atacuri în mai multe oraşe din Lugansk şi Doneţk

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.00 Zelenski cere din nou arme moderne, de înaltă precizie: Loviturile brutale din Donbas nu se opresc nici măcar o zi

“Numai într-o zi, armata rusă a atacat oraşele Nikolaev şi Harkov, Krîvî Rih, comunităţile din regiunea Zaporojie… A tras tocmai în sectorul rezidenţial – absolut deliberat, intenţionat, în case obişnuite şi obiective civile. Sunt victime – morţi, răniţi. Loviturile brutale ale artileriei ruse din Donbas nu se opresc nici măcar o zi – la Sloviansk, Bakhmut, Avdiiivka… Astfel de acţiuni teroriste pot fi oprite doar cu arme moderne, de înaltă precizie şi puternice”, a spus Zelenski.

UPDATE 06.29 Explozii au izbucnit în mai multe oraşe deodată; au izbucnit incendii

Noaptea s-au auzit explozii în mai multe oraşe ocupate temporar din regiunile Lugansk şi Doneţk. Ard depozite de muniţie şi o mină din Doneţk – locuitorii aud detonarea muniţiei şi văd „artificii”.

A fost o noapte agitată în Alchevsk, Torez, Hartsyzk, Shakhtarsk, Kirovsk, Ilovaisk, Torez şi în districtul Kalininsky din Doneţk. La Şahtiorsk, din cauza incendiilor şi exploziilor, s-a anunţat chiar şi o evacuare, până acum doar în limitele oraşului. Locuitorii oraşului sunt rugaţi să se mute dintr-un cartier în altul.

Locuitorii oraşelor ocupate temporar din Donbas scriu că este foarte „zgomotos” în aşezările lor. În comentarii, utilizatorii îşi împărtăşesc impresiile şi intră în panică din cauza exploziilor.

UPDATE 05.16 Ruşii distrug câmpuri de grâu în sudul Ucrainei

Autorităţile ucrainene acuză invadatorii ruşi că au ars în mod deliberat câmpuri de grâu în sudul ţării. Ruşii nu doar fură, ci şi distrug cerealele ucrainene, provocând astfel o ameninţare cu foametea.

Russians destroy wheat fields in southern #Ukraine

The Ukrainian authorities accuse #Russian invaders of deliberately burning wheat fields in the south of the country.

 » Read More