LIVE TEXT | Război în Ucraina. Rusia pare că pierde iniţiativa strategică. Soldaţi fugari ruşi găsiţi în pădurile ucrainene

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.24 Armata rusă ar putea lansa o ofensivă amplă în Herson. Ruşii au adus o cantitate imensă de arme şi echipamente în regiune

Rusia ar putea lansa o ofensivă amplă în regiunea Herson, din sudul Ucrainei, şi îşi consolidează forţele din această zonă, a anunţat joi generalul ucrainean Oleksii Hromov, potrivit Reuters.

Rusia deţine controlul asupra unor poziţii importante în sudul Ucrainei, dar Kievul a promis să declanşeze o contraofensivă majoră şi a folosit arme occidentale sofisticate pentru a lovi liniile de aprovizionare şi depozitele de muniţii ale forţelor ruse. 

UPDATE 08.32 Zelenski acuză Amnesty International că încearcă să „amnistieze statul terorist Rusia”: Transferă responsabilitatea de la agresor la victimă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat, joi seară, Amnesty International că încearcă „să amnistieze statul terorist” Rusia, după ce ONG-ul a acuzat Kievul că pune în pericol civilii în contextul războiului cu Moscova.

Amnesty International „transferă responsabilitatea de la agresor la victimă”, a adăugat el.

„Agresiunea împotriva statului nostru este nejustificată, invazivă şi teroristă. Dacă cineva scrie un raport în care victima şi agresorul sunt puse într-un fel pe picior de egalitate, dacă anumite date despre victimă sunt analizate şi acţiunile agresorului sunt ignorate, asta nu poate fi tolerat”, a adăugat Volodimir Zelenski în discursul său zilnic.

UPDATE 07.38 UE a impus sancţiuni împotriva fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici şi a fiului acestuia

Uniunea Europeană a impus, joi, sancţiuni fostului preşedinte ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici şi fiului său Oleksandr, pentru presupusul rol pe care îl au în ameninţarea securităţii la adresa Ucrainei.

Consiliul European a anunţat, într-un comunicat, că cei doi bărbaţi au fost adăugaţi pe o listă de sancţiuni europene puse în aplicare „ca răspuns la agresiunea militară nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei”.

 » Read More