LIVE TEXT Război în Ucraina. Rusia susţine că va reduce „radical” activitatea. SUA: Nu e o „retragere reală”. Irpin s-a transformat într-un „oraş fantomă”

Distribuiți acest articol!

UDPATE 09.29 Irpin, odată o suburbie liniştită a capitalei ucrainene Kiev, s-a transformat într-un „oraş fantomă”.

#Irpin, once a cozy and comfortable suburb of #Kyiv, has turned into a ghost town. pic.twitter.com/l3ORyeAhEd

— NEXTA (@nexta_tv) March 30, 2022

UPDATE 08.40 Armata rusă a bombardat, miercuri dimineaţă, cartiere rezidenţiale din Lysychansk, o localitate din regiunea Lugansk. Potrivit autorităţilor ucrainene, există victime, dar numărul nu este cunoscut.

Today, the #Russian occupiers shelled residential neighborhoods in #Lysychansk, #Luhansk region with heavy weapons. There are casualties, their number is not yet known. pic.twitter.com/VC2QX2KSuO

— NEXTA (@nexta_tv) March 30, 2022

UPDATE 07.43 Peste 3,9 milioane de ucraineni au fugit de invazia Rusiei în ţara lor, a anunţat ONU marţi, Crucea Roşie afirmând că refugiaţii sosesc epuizaţi şi se simt “fără speranţă”, relatează AFP.

Exodul “este fără precedent de la al Doilea Război Mondial în Europa, cu siguranţă în ceea ce priveşte viteza şi amploarea deplasării”, a declarat purtătorul de cuvânt al UNHCR, Matthew Saltmarsh.

UPDATE 07.38 „Catastrofa umanitară din Ucraina este un element al strategiei militare ruse”. Declaraţia a fost făcută de Reprezentantul Permanent al Ucrainei la ONU, Sergiy Kyslytsya, la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, care a fost dedicată situaţiei umanitare din Ucraina, potrivit Ukrinform.

Potrivit lui Kyslytsya, Ucraina cere Rusiei să implementeze imediat şi necondiţionat toate prevederile rezoluţiei Adunării Generale, „Consecinţele umanitare ale agresiunii împotriva Ucrainei”, care a fost adoptată recent. Această rezoluţie prevede acordul de încetare a focului, retragerea trupelor ruse din Ucraina şi asistenţă umanitară pentru Ucraina.

UPDATE 07.20 Locuitorii oraşului rus Belgorod au raportat o explozie în apropiere de satul Oktiabrski,

 » Read More