LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ruşii au blocat complet evacuarea Mariupolului. Aproape 800 de rachete au fost lansate spre Ucraina de la începutul războiului

Distribuiți acest articol!

GALERIE FOTO

UPDATE 09.25 Zelenski: „Ucraina este o ţară europeană care respectă ţările UE şi doreşte acelaşi respect”

Preşedintele Ucrainei a vorbit despre relaţia ţării sale cu UE şi NATO, dar şi despre posibilitatea de a purta negocieri cu Rusia pentru orpirea războiului.

Preşedintele Volodimir Zelenski a vorbit într-o videoconferinţă, în faţa studenţilor de la Universitatea Sciences Po din Paris, despre incertitudinea în care se află ţara sa cu privire la aderarea la Uniunea Europeană.

“Ucraina este o ţară europeană de drept care respectă ţările Uniunii Europene şi doreşte acelaşi respect. A invita Ucraina într-o comunitate politică europeană şi, în acelaşi timp, a o ţine la distanţă este ca şi cum ai fi invitat la o cină în familie, fără a ţi se oferi un scaun”, a spus preşedintele Ucrainei.

UPDATE 08.40 Metoda folosită de Rusia pentru a ascunde pierderile suferite în Ucraina. „Aduc mii de cadavre aici” VIDEO

Rusia este acuzată că ascunde adevărul despre numărul soldaţilor morţi în războiul din Ucraina. Serviciul ucrainean de informaţii (SBU) a prezentat interceptarea unei convorbiri telefonice în care un soldat rus vorbeşte despre metodele de mascare a pierderilor.

SBU a prezentat pe reţelele sociale o convorbire despre care susţine că ar fi dialogul dintre un soldat rus aflat în Ucraina şi soţia sa. În cadrul acestui dialog, soldatul vorbeşte despre modul în care oficialii ruşi ascund adevărul despre morţii din război declarându-i dispăruţi.

UPDATE 07.41 Ucraina, dispusă să elibereze prizonieri de război ruşi pentru ucrainenii răniţi în Azovstal. Reacţia Rusiei

Ucraina a propus Rusiei să elibereze prizonieri de război ruşi în schimbul evacuării soldaţilor ucraineni răniţi din oţelăria Azovstal din Mariupol, asediată, a declarat miercuri vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk,

 » Read More