LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ruşii au bombardat cea mai mare centrală nucleară din Europa. Incendiul a fost stins. Zelenski: Europeni, treziţi-vă!

Distribuiți acest articol!

UPDATE 08.08 Secretarul de presă al Pentagonului a comentat modul în care forţele ucrainene se opun invaziei ruse spunând că acestea luptă cu eroism pe străzi şi în afara oraşelor şi o fac într-un mod foarte creativ, relatează CNN.

UPDATE 07.20 Incendiul de la centrala nucleară de la Zaporojie a fost stins, anunţă Serviciile de Urgenţă din Ucraina, citate de BBC.

“La 6.20 a.m. (4.20 GMT) incendiul din clădirea de antrenament de la centrala nucleară Zaporojie din Enerhodar a fost stins. Nu există victime”, au arătat Serviciile de Urgenţă, într-o postare pe reţelele de socializare.

UPDATE 05.50 „Preşedintele SUA Joe Biden a vorbit cu preşedintele Zelenski în această seară pentru a primi o actualizare despre incendiul de la centrala nucleară Zaporje”, se spune în raport. Un alt raport notează că Joe Biden s-a alăturat preşedintelui Zelensky pentru a îndemna Rusia să-şi înceteze activităţile militare în zonă şi să permită pompierilor şi asistenţei de urgenţă să acceseze locul.

S-a remarcat, de asemenea, că preşedintele SUA a discutat cu subsecretarul pentru securitate nucleară al Departamentului de Energie al SUA şi cu administratorul Administraţiei Naţionale de Securitate Nucleară pentru a primi o actualizare cu privire la situaţia de la centrală.

„Preşedintele [Biden] va continua să fie informat în mod regulat despre subiect”, se spune în raport.

UPDATE 05.48 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, într-o înregistrare video, că arde cea mai mare centrală nucleară din Europa, făcând apel la cetăţenii europeni să le atragă atenţia propriilor politicieni. “Propaganda rusă a avertizat în trecut că va acoperi lumea cu cenuşă nucleară. Asta nu mai este doar o avertizare, este real”, a afirmat el, potrivit BBC.

Preşedintele Ucrainei cere “acţiuni fără întârziere” din partea lumii, în mijlocul atacului forţelor Rusiei asupra celei mai mari centrale nucleare din Europa,

 » Read More