LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ruşii au bombardat un bloc din Kiev. Sângerosul lider cecen Ramzan Kadîrov anunţă că se află în Ucraina

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.25 O imagine din satelit cu Insula Şerpilor a fost realizată duminică, 13 martie, de Maxar Technologies. Este prima fotografie clară a insulei de când a fost bombardată la începutul invaziei ruse, transmite CNN.

O navă militară rusească se vede ancorată în apropierea insulei situate în nord-vestul Mării Negre. 

FOTO Maxar Technologies

UPDATE 09.03 Un bloc de locuinţe, de 9 etaje din capitala Ucrainei, Kiev, a fost lovit de un obuz al armatei ruse, atacul soldându-se cu 2 morţi şi 3 răniţi care au fost transportaţi la spital. Alte 9 persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului, relatează Nexta şi Kyiv Independent.

UPDATE 8.49 Un număr din ce în ce mai mare de parlamentari americani au intensificat duminică presiunile asupra preşedintelui Joe Biden pentru a creşte ajutorul militar către Ucraina, inclusiv trimiterea de avioane de luptă şi sisteme de apărare aeriană pe care administraţia le-a respins săptămâna trecută.

Apelurile publice ale republicanilor şi democraţilor de a răspunde cererilor urgente ale preşedintelui ucrainean Volodymyr Zelensky pentru asistenţă aeriană vin în momentul în care administraţia Biden a refuzat o ofertă din partea Poloniei de a livra avioane MiG-29 în Ucraina de teama că o astfel de mişcare ar putea fi interpretată de ruşi ca o escaladare. a rolului Statelor Unite în război.

UPDATE 07.53 Armata ucraineană a reuşit să distrugă un pod de pontoane construit de ruşi în apropiere de Kiev. Imaginile din satelit, surprinse de Maxar Technologies, arată vehicule militare ruseşti care sunt căzute în apă.

UPDATE 07.40 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut din nou o zonă de excludere aeriană, afirmând că este doar o chestiune de timp până când “rachetele ruseşti vor cădea pe teritoriul NATO.

 » Read More