LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ruşii fură cereale, legume şi maşini agricole. Forţele speciale din Belarus, mutate la graniţa cu Ucraina

Distribuiți acest articol!

UPDATE 07.30  Rusia a folosit 10-12 rachete hipersonice de când a început războiul

Pentagonul crede că Rusia a folosit aproximativ 10-12 din armele sale hipersonice de la începutul războiului din Ucraina, potrivit unui oficial al Apărării, relatează BBC.

Totuşi, oficialul SUA a spus că nu are “nimic care să indice” că rachetele au fost folosite împotriva unor ţinte din oraş.

Forţele Armate din Belarus îşi vor desfăşura trupele speciale la frontiera cu Ucraina întrucât “Statele Unite şi aliaţii săi continuă să îşi sporească prezenţa militară la graniţele ţării”, potrivit şefului Statului Major General al Forţelor Armate Victor Gulevich.

“Pentru a asigura securitatea Republicii Belarus în direcţie sudică, trupele unităţilor din forţele de operaţiuni speciale sunt desfăşurate în trei direcţii tactice”, se arată într-o declaraţie de marţi.

În document scrie că ucrainenii au creat o forţă de 20.000 de persoane aproape de graniţa cu Belarus, ceea ce “impune un răspuns din partea noastră”.

UPDATE 06.31 Problema penuriei de combustibil va fi rezolvată, dar nu pentru toată lumea. Potrivit lui Dmitri Leushkin, fondatorul grupului Primul, benzina poate să nu fie suficientă pentru vehiculele comerciale. Dacă aprovizionarea cu combustibil din Polonia creşte, problema cu deficitul acestuia  poate fi rezolvată pentru proprietarii de transport de pasageri, dar segmentul comercial probabil nu va simţi îmbunătăţirea situaţiei.

La rândul său, reţeaua de benzinării WOG a spus că depune toate eforturile pentru a umple piaţa cu combustibil: „lucrăm în toate direcţiile posibile, nu doar în Polonia”. 

La sfârşitul lunii aprilie,  a existat o lipsă de combustibil la benzinăriile din Ucraina . Pentru a-şi rezolva deficitul, pe 29 aprilie guvernul a majorat preţurile marginale la benzină şi motorină cu 40-43%.

UPDATE 04.48 Atacuri cu rachete în Sumy

Ocupanţii ruşi au lansat lovituri cu rachete asupra regiunii Sumy.

 » Read More