LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ruşii iau maşinile ucrainenilor şi le ocupă apartamentele. Apărarea aeriană de pe Insula Şerpilor, lovită de Kiev

Distribuiți acest articol!

UPDATE 08.45 Militarii ruşii au cerut liste cu apartamentele goale din Herson

Conform BBC, există informaţii că trupele ruse au cerut liste cu apartamentele goale în oraşul Herson.

Ihor Kolykhaiev, primarul Hersonului, a confirmat acest lucru pentru jurnalişti, dar spune că nu este sigur pentru ce va fi folosită lista. Nu se ştie deocamdată dacă apartamentele vor fi oferite militarilor ruşi.

Cu toate acestea, serviciile de informaţii militare ale Ucrainei susţin că apartamentele vor găzdui trupe şi agenţi de informaţii.

UPDATE 06.00 Ucraina a lovit sistemul rusesc de apărare aeriană pe Insula Şerpilor, în weekend, potrivit mai multor oficiali

Armata ucraineană a lovit cel puţin un sistem de apărare aeriană rusească pe Insula Şerpilor în weekend, spune CNN, citând trei oficiali americani ai apărării şi un oficial ucrainean. Lovitura asupra sistemului de apărare aeriană cu rază scurtă de acţiune SA-15 se adaugă loviturilor asupra unui elicopter rusesc şi a unei nave de aterizare, a declarat un înalt oficial american al apărării.

”Credem că au fost cel puţin trei ţinte lovite de atacurile aeriene pe insula Şerpilor”, a spus oficialul într-un briefing de luni. 

O imagine din satelit de duminică dimineaţa a arătat două coloane de fum care se ridicau din insulă.

 Ministerul rus al Apărării a oferit însă o versiune foarte diferită a evenimentelor. Generalul-maior Igor Konaşenkov a declarat că în cursul nopţii de sâmbătă, alte două bombardiere ucrainene Su-24 şi un elicopter Mi-24 al Forţelor Aeriene Ucrainene au fost distruse de sistemele ruseşti de apărare aeriană deasupra insulei.

UPDATE 05.51 Referendum rusesc pentru anexarea regiunilor Doneţk şi Lugansk

Federaţia Rusă ar putea încerca să anexeze complet regiunile Doneţk şi Lugansk din Ucraina. Ocupanţii ar putea organiza un referendum fals pentru a „legitima” confiscarea teritoriilor.

 » Read More