LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ruşii s-ar pregăti pentru un atac în estul ţării. Imaginile din satelit contrazic teza Rusiei că masacrul de la Bucea a fost regizat

Distribuiți acest articol!

GALERIE FOTO

UPDATE 08.48 Franţa şi Germania au anunţat luni expulzarea în masă a diplomaţilor ruşi din ţările lor, în timp ce occidentalii cer o anchetă privind ”crimele de război” atribuite soldaţilor ruşi în regiunea Kiev, relatează AFP.

Germania a anunţat expulzarea unui ”număr mare” de diplomaţi ruşi – 40 conform informaţiilor difuzate de AFP – aflaţi la post la Berlin, în legătură cu războiul din Ucraina.

Franţa va expulza 35 de diplomaţi ruşi ”ale căror activităţi sunt contrare intereselor sale”, a anunţat luni o sursă apropiată Ministerului de Externe francez.

UPDATE 08.35 Armata ucraineană tocmai şi-a publicat raportul zilnic de operaţiuni, susţinând că Rusia îşi regrupează trupele pentru un atac agresiv în estul Ucrainei, transmite The Guardian.

Potrivit raportului publicat de Statul Major al Forţelor Armate, obiectivul Rusiei este de a stabili acum un control total asupra teritoriului regiunilor Doneţk şi Lugansk. 

UPDATE 08.24 Preşedintele german Frank Walter Steinmeier a spus că responsabilitatea pentru război îi revine lui Putin, dar a precizat că asta nu înseamnă „că nu trebuie să reconsiderăm unele situaţii în care am făcut greşeli”. Steinmeier e convins că nu se poate reveni la status quo-ul de dinainte de război cu o Rusie condusă de Putin.

Preşedintele Germaniei a fost întrebat de greşelile făcute referitor la politica cu Rusia şi a precizat că cea mai mare este „Aderarea mea la Nord Stream 2… Am ţinut să construim poduri în care Rusia nu mai credea şi despre care partenerii noştri ne-au avertizat.”

Citeşte şi: Avertisment al experţilor americani: În ce condiţii s-ar putea întoarce războiul în favoarea Rusiei

UPDATE 07.52 Imaginile din satelit contrazic declaraţia Moscovei potrivit căreia Ucraina ar fi regizat masacrul de la Bucea după ce forţele ruse s-au retras din oraş,

 » Read More