LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ruşii se retrag din regiunea Sumî. Zelenski: „Răul concentrat a venit pe pământul nostru”

Distribuiți acest articol!

GALERIE FOTO

UPDATE 09.30 Pe 3 aprilie au fost postate noi imagini din satelit din oraşul ucrainean Bucea. În fotografii apare ceea ce pare a fi un şanţ lung de mai mult de 13 metri, care a fost săpat pe terenul de lângă o biserică. Aici a fost găsită o groapă comună după ce forţele ruse s-au retras.

UPDATE 08.41 Dmitri Polyansky, prim-adjunctul reprezentantului permanent al Federaţiei Ruse pe lângă ONU, a anunţat necesitatea întrunirii în legătură cu „provocarea flagrantă a radicalilor ucraineni la Bucea”.

Ministerul rus al Apărării a declarat duminică că Forţele Armate Ruse au părăsit complet satul Bucea din regiunea Kiev pe 30 martie, iar „dovezile crimelor” au apărut abia în a patra zi, când angajaţii Serviciului de Securitate al Ucrainei au ajuns în oraş. Departamentul a mai subliniat că, pe 31 martie, primarul municipiului Bucea, Anatoly Fedoruk, a confirmat în mesajul său video că nu sunt soldaţi ruşi în oraş, dar nici măcar nu a menţionat vreun localnic împuşcat pe stradă, cu mâinile legate.

UPDATE 08.08 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit, duminică, prin intermediul unei alocuţiuni înregistrate, la cea de-a 64-a ediţie a Premiilor Grammy, echivalentele Oscar pentru muzica americană, pentru a cere sprijin în favoarea ţării sale invadate de Rusia.

„Războiul. Care este exact opusul muzicii? Liniştea oraşelor în ruine şi a oamenilor ucişi”, a lansat preşedintele Zelenski, care a apărut în obişnuitul său tricou kaki, înaintea interpretării melodiei “Free” de John Legend, însoţit pe scenă de artiştii ucraineni Mika Newton şi Lyuba Yakimchuk.

UPDATE 07.38 Forţele ruse se „retrag activ” din regiunea Sumî, din nord-estul Ucrainei, a anunţat guvernatorul Dmitro Jiviţki, potrivit Ukrinform.

„Săptămâna trecută am văzut o acumulare mare de trupe ale Rusiri de la Bilopillia la Konotop,

 » Read More