LIVE TEXT Război în Ucraina. Sat din regiunea Odesa, lovit de rachete. Rusia a tras peste 3.000 de rachete de croazieră asupra teritoriului ucrainean

Distribuiți acest articol!

UPDATE 08.00 Forţele ruse au tras şapte rachete Kalibr în regiunea Odesa: Şase răniţi, inclusiv un copil

“Inamicul a lovit insidios regiunea Odesa cu rachete în timpul nopţii. Şapte rachete de croazieră Kalibr au fost lansate din Marea Neagră. Una a fost doborâtă de forţele de apărare aeriană, şase au lovit un sat paşnic”, se arată în raportul Comandamentului Operaţional Sud. 

Atacul a lovit trei case particulare. Două anexe au fost distruse şi au luat foc. Mai multe proprietăţi private, maşini, o şcoală şi un centru cultural au fost, de asemenea, avariate. 

UPDATE 05.33 În prezent, Federaţia Rusă se concentrează pe capturarea a două oraşe din Donbas

În stadiul actual al războiului, Rusia se va concentra pe capturarea localităţilor Siversk şi Bakhmut, fără a acorda prioritate capturării Slovianskului, se arată într-un raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Analiştii notează că planurile ocupanţilor pentru Bakhmut şi Siversk sunt confirmate şi de întâlnirea ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu, cu comandantul Grupului de Armate de Est, general-locotenentul Rustam Muradov, care a avut loc pe 18 iulie. Potrivit rapoartelor Ministerului rus al Apărării, Şoigu a inspectat Grupul de Est şi l-a instruit pe Muradov să acorde o atenţie prioritară distrugerii rachetelor ucrainene cu rază lungă şi a sistemelor de artilerie. Potrivit experţilor, Muradov conduce trupele în direcţia Izyum. Acest grup lucrează pentru a captura Sloviansk, dar Shoigu nu i-a dat instrucţiuni generalului să prioritizeze capturarea teritoriului.

Pentru prima dată, ISW a descoperit o referire directă la grupul estic de trupe care operează în Ucraina în această etapă a războiului. Se ştia anterior despre participarea grupurilor de trupe din Centru şi Sud sub comanda generalului-colonel Oleksandr Lapin şi a generalului de armată Serhiy Surovykin.

Grupul de trupe estic constă probabil din unităţi din Districtul Militar de Est al Federaţiei Ruse care operează în direcţia Izyum.

 » Read More