LIVE TEXT | Război în Ucraina. Situaţia umanitară din Severodoneţk va deveni „catastrofală“. Ruşii au bombardat Nikopol, Novopavlivka şi Sloviansk

Distribuiți acest articol!

UPDATE 08.20 Situaţia umanitară din Severodoneţk va deveni “catastrofală”

Situaţia umanitară în oraşul Severodoneţk din estul Ucrainei va fi “catastrofală” în viitorul apropiat, potrivit lui Oleksandr Striuk, şeful administraţiei militare a oraşului, relatează CNN.

Striuk a declarat, vineri, că, din infrastructura oraşului, cea mai mare parte nu mai poate fi restaurată şi condiţiile sanitare sunt deosebit de rele. El a spus că a fost avariat grav colectorul canalizării centrale împreună cu staţiile de pompare şi de intrare a apei.

După luni de lupte, trupele ruseşti au preluat controlul asupra oraşului la sfârşitul lunii iunie.

Striuk a spus că “90% dintre locuinţe sunt avariate; 60% necesită demolare şi reconstrucţie”.

UPDATE 05.52 Ocupanţii ruşi au încercat să pătrundă în nordul regiunii Herson – OK „Pivden”

Trupele ruse au încercat să pătrundă în nordul regiunii Herson, a declarat purtătorul de cuvânt  al Comandamentului Operaţional „Sud”, Vladyslav Nazarov.

“În zona Knyazuzka şi Olgany, inamicul a încercat să pătrundă cu grupuri subversive şi de recunoaştere de până la 10 militari. Nu a avut succes. După ce a fost respins, s-a retras”, a spus Nazarov.

De asemenea, se raportează că ruşii au atacat Bila Krynytsia cu elicoptere Ka-52, iar Velika Kostromka din sudul regiunii Dnipropetrovsk a fost bombardată cu artilerie grea.

Satul Chervonogrihorivka din regiunea Dnipropetrovsk a fost bombardat cu sisteme de rachete Grad. Satul este situat pe malul drept al Niprului, vizavi de Energodar şi CNE Zaporizhzhya. Rusia a suferit pierderi uriaşe în această direcţie în timpul zilei – aproape 200 de oameni, 42 de echipamente, trei depozite cu muniţie.

Hersonul şi o parte a regiunii au fost sub ocupaţie rusă de mult timp. Agresorul îşi anunţă periodic intenţia de a organiza acolo un „referendum” şi,

 » Read More