LIVE TEXT | Război în Ucraina. Soldaţii ruşi, acuzaţi că au jefuit un laborator din Cernobîl unic în Europa. Zelenski: O sută de mii de oameni din Mariupol trăiesc în condiţii inumane

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.43 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski susţine, într-un mesaj video transmis miercuri dimineaţă, că negocierile de pace cu Rusia sunt foarte dificile. El a şi-a exprimat speranţa că cele trei summit-uri programate în această săptămână – G7, NATO şi UE – vor duce la sporirea sprijinului pentru Ucraina.

“Sunt foarte dificile, uneori scandaloase, însă avansăm pas cu pas”, a declarat Zelenski, precizând că reprezentanţii ucraineni negociază în fiecare zi.

UPDATE 09.27 Imagini cu lupte intense între forţele ucrainene şi armata rusă au fost publicate pe reţelele de socializare. Bătălia se desfăşoară în satul Velika Dimerka, la aproximativ 29 de kilometri nord-est de Kiev. CNN a confirmat autenticitatea videoclipului.

#Chechens from the Sheikh Mansur Volunteer Battalion engaged in battle with the #Russian military near #Kyiv. pic.twitter.com/0vj8vD8aW8

— NEXTA (@nexta_tv) March 22, 2022

UPDATE 09.23 Compania Maxar Technologies a publicat noi imagini din satelit cu oraşul asediat Mariupol. Aproximativ 100.000 de persoane sunt încă blocate în oraş şi trăiesc în condiţii inumane.

FOTO EPA-EFE/Maxar Technologies

UPDATE 08.29 Procurorii ruşi au anunţat că au deschis dosar penal pe numele unui cunoscut jurnalist care că a afirmat că armata Moscovei a bombardat în mod deliberat o maternitate din oraşul ucrainean asediat Mariupol, relatează publicaţia independentă The Moscow Times.

Maternitate bombardată în Mariupol FOTO AFP

UPDATE 07.54 Preţurile îngrăşămintelor agricole au atins maxime record la nivel mondial, în urma războiului dintre Rusia şi Ucraina şi a unor factori preexistenţi, relatează CNBC.

Preţurile materiilor prime care constituie piaţa îngrăşămintelor — amoniac,

 » Read More